23948sdkhjf

Danskere skal have deres daglige brød

Danskerne er det folkefærd, som spiser mest og oftest brød til frokost. Det viser en undersøgelse, foretaget af Pågen.
Pågen har undersøgt danskernes og vores broderlandes brødvaner, og kan konkludere, at til trods for palæokost og proteinkurenes indtog, er brød stadig en vigtig fødevare i Norden.

Næsten samtlige danske husstande (98 pct.) har brød i huset netop nu, enten i skabet, køleskabet eller i fryseren. Og det er især midt på dagen, at danskernes kaster sig over krummerne, viser undersøgelsen.

Hver dag spiser 6 ud af 10 danskerne brød til frokost (64 pct.), mens det kun er op mod hver fjerde (24 pct.) der spiser de gyldne og grove skiver til aftensmad. Over halvdelen af den danske befolkning (56 pct.) spiser i gennemsnit ca. 2-3 skiver brød om dagen. Og helst fuldkornsbrød (46 pct.). Samtidig siger kun 1 ud af 10 danskere, at de foretrækker det lyse franskbrød (11 pct.).

Vi danskere har spist bagt mel og vand siden stenalderen. Og på trods af tidens low-carb-bølge, spiser danskerne stadig lige så meget brød som tidligere. Over halvdelen af danskerne (60 pct.) fortæller, at de spiser ca. lige meget brød som for fem år siden. Mens kun 1 ud af 10 danskere spiser mindre bagværk end tidligere.

Selvom morgener med hjemmebagt brød og varme boller i ovnen er dejlige, er det kun 40 pct. af danskerne, som selv har haft hænderne nede i dejen. I 59 pct. af de danske husstande er det færdigpakket brød, som fylder skabe og madkasser.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kims sænkede gasforbruget med 92 procent i oktober
Investor vil have undersøgt forløbet i taco-konkurs
Bryggeriet Vestfyen finder sin nye direktør
Bornholm Spirits indgår partnerskab med stort handelsselskab
Trofast kunde lægger endnu en storordre hos Carsoe
Kæmpebøde drev jysk rugbrødsproducent til konkurs
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.078