23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Thaigourmet tager førertrøjen

Landets gourmetrestauranter er blevet bedre til at tjene penge.
Restauranter rangeret efter resultat:
Kiin Kiin
Frederikshøj
Relæ
Formel B
Dragsholm Slot
Kadeau
Babette
Varna
Amass
Noma
Restaurationen
Tyrstrup Kro
Ruths Hotel
Cottagerne i Klampenborg
Grønbech & Churchill
Restaurant Pasfall
Hotel Frederiksminde
Kocheriet
KrenKok
Kong Hans
1. th
Era Ora
Rudolf Mathis
Mielcke & Hurtigkarl
AOC
Falsled Kro
Schackenborg Slotskro
Geranium
Umami
Fakkelgaarden

Morgenavisen Jyllands-Posten har gennemgået regnskaberne for landets førende restauranter.

Gennemgangen viser, at op mod en tredjedel af restauranterne er kommet ud med et overskud i nærheden af en million kroner. I 2007 var det kun tre restauranter, der formåede det.

Kiin Kiin har i år lagt sig i førertrøjen med et overskud på knap 2,6 millioner kroner. Sidste år indtog Noma førstepladsen med 3 millioner kroner, men øgede investeringer sender årets overskud ned på en lille million. Kun fire jyske restauranter køer med underskud, jævnfør de sidste fire pladser på listen.

- Markedet er helt sikkert vendt fra, at mange tidligere havde udfordringer med bundlinjen, så det nu går den rigtige vej. Der er sket en professionalisering, så der er

klart øget fokus på driften. Det har krisen bidraget til at sikre, fordi man jo ikke i længden kan leve med underskud, siger administrerende direktør Katia K. Østergaard

fra brancheforeningen Horesta i en kommentar til avisen.

Ifølge Martin Saxtorph, brancheansvarlig for Hotel- og Restaurationsbranchen i rådgivningsvirksomheden PwC, har flere af toprestauranterne lært lektien og ansat en professionel direktør og bestyrelse til at tage sig af den økonomiske side af forretningen.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.11|