23948sdkhjf

Importforbud koster 79 Arla-jobs

Arla må nedlægge i alt 79 jobs, fordelt på flere danske mejerier, som følge af Ruslands importforbud af fødevarer fra EU.
Her skærer Arla ned:
Troldhede Mejeri: 27 jobs nedlægges
Nr. Vium Mejeri: 22 jobs nedlægges
Høgelund Mejeri: 15 jobs nedlægges
Bislev Mejeri: 8 jobs nedlægges
Holstebro Flødeost: 7 jobs nedlægges
Det meddeler mejerikoncernen tirsdag eftermiddag.

Arla har omlagt sin produktion, efter Rusland fremsatte importforbud. Som følge heraf nedlægges nu 79 jobs, heraf er 30 midlertidige ansættelser som f.eks. vikarer, sæson-afløsere eller lignende.

- Det er på alle måde en ærgerlig situation for Arla, for vores andelshavere og for de kollegaer, som nu bliver direkte berørt af det russiske importstop. Produktionen til Rusland har været i stærk vækst de seneste år, så det kan bestemt mærkes, når et marked som det russiske pludselig lukker helt ned, siger Arlas globale produktionsdirektør, Senior Vice President Lars Dalsgaard

- Her og nu har al vores fokus været på at håndtere situationen på en måde, der giver mindst muligt tab til vores landmænd, og derfor har vi nu omlagt produktionen. Vi håber naturligvis på, at produktionen til Rusland kan genoptages på et tidspunkt, fortsætter han.

Holstebro Mejeri, der bl.a. producerer Lurpak-smør og blandingsprodukter til hele verden, samt Arlas mejerier i Taulov, Rødkærsbro, Kruså, Esbjerg og Götene i Sverige berøres kun i et begrænset omfang af situationen i Rusland, og der nedlægges derfor ingen stillinger her. Men anderledes ser det ud på mejerierne Troldhede, Nr. Vium, Høgelund, Bislev og Holstebro Flødeost.

Arla har desuden en begrænset lokalproduktion af ost i Rusland, som ikke berøres af den aktuelle situation, men det er endnu uvist, hvad konsekvenserne bliver for koncernens cirka 160 medarbejdere i Rusland, der arbejder med salg- og administration på det russiske marked.

Inden importforbuddet indtraf, var det Arlas forventning at nå en omsætning i Rusland i 2014 på cirka 1,2 milliarder kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14