23948sdkhjf

HKScan løfter barren for velfærdskyllinger

Majskyllingen, der i år kan fejre otte år på de danske middagsborde, får nu endnu bedre vilkår.
Majskyllingerne fra Rose får mere plads at vokse på, aktivering i staldene og maks. halvanden times transport til slagteriet. Det oplyser HKScan Denmark i en pressemeddelelse.

- Vi har forbedret velfærden for kyllingerne. MajsPlus-kyllinger har 20 procent mere plads at boltre sig på, fordi der er færre kyllinger i staldene hos de landmænd, som avler Rose MajsPlus kyllinger. Kyllingerne får hø og halm som aktivering i staldene, og de må maksimalt transporteres halvanden time til slagteriet. Samtidig får MajsPlus-kyllinger stadig mere end 50 procent majs at spise, siger marketingchef i HKScan Denmark, Kamilla Wetke.

En analyse, som Landbrug og Fødevarer har lavet, viser, at andelen af danskere, der har fokus på dyrevelfærd, er steget fra 3 til 11 procent på to år. Den udvikling kan man godt genkende hos HKScan.

- Majskyllingerne har været en stor succes for os. Forbrugerne har virkelig taget produkterne til sig gennem de sidste otte år. Nu føler vi, at tiden er optimal til at videreudvikle majskyllingen. Vi har set et behov hos konsumenten, som vi gerne vil udfylde, og derfor lancerer vi nu MajsPlus- kyllingen, uddyber Kamilla Wetke.

Der er i alt 10 producenter, der opdrætter MajsPlus-kyllingerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078