23948sdkhjf

Køge-bryggeri hædret af ølentusiaster

- Kan vi bare vænne folk en smule af med vin og vænne dem til øl, så ville vi få mange flere mikrobryggerier i Danmark, siger sjællandsk prisvinder.
Danske Ølentusiasters regionsafdeling på Sjælland har givet årets regionale ølpris til mikrobryggeriet Braunstein i Køge. Det skete, da der lørdag blev holdt ølsmagning for 500 gæster i Køge.

Det køgensiske bryggeri har 14 konkurrenter i regionen, hvoraf Ølfabrikken i Roskilde og Herslev Bryghus er blandt de største, og Michael Dines Braunstein Poulsen, som er en af indehaverne, er ”utrolig stolt over prisen”, som han udtrykker det.

- Jeg tror, det er fordi, vi er meget folkelige i vores tilgang, vi er meget naturtro og leger meget med tanken om ”fra jord til bord”, siger han.

Håber på udbredelse
Bryggeriet Braunstein er således et 100 procent økologisk bryggeri. Bryggeriet holder også en masse smagsarrangementer og bruger masser af tid på gæster og rundvisning. Virksomheden lever ikke bare af dråberne, men i høj grad også på historiefortælling, siger Michael Dines Braunstein Poulsen.

- Mange vil gerne have en oplevelse omkring fødevarer. Vi kan ikke konkurrere på pris og produktivitet, men på god øl og på at fortælle en troværdig historie.

Han håber, at den historie kan få flere forbrugere til at vælge dansk mikrobryg frem for udenlandske øl.

- Det er ikke de andre mikrobryggerier, der er vores konkurrenter. Der er en dejlig mangfoldighed i denne branche, og vi er kun omgivet af gode kolleger. Kan vi bare vænne folk en smule af med vin og vænne dem til øl, så ville vi få mange flere mikrobryggerier i Danmark, siger han til Food Supply.

Danske Ølentusiaster fremhævede, at Braunstein har sat Køge på øllets Danmarkskort.

- Bryggeriet sætter sit tydelige aftryk både på Køge og på regionen generelt dermed gør I en stor indsats for udbredelse af kendskabet til øl og brygning, sagde ølentusiasternes sjællandske regionsformand, Henning Palm, da han lørdag overrakte prisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094