23948sdkhjf

Fødevareforbund lancerer Whistle-blower-ordning

Stop Snyd - sådan hedder den hjemmeside Fødevareforbundet NNF åbner i dag. Her kan fødevarearbejdere anonymt anmelde mistanke om snyd med fødevarer
Hver eneste dag arbejder de omkring 22.000 medlemmer af Fødevareforbundet NNF med at producere og forarbejde danske fødevare. Produktionen af danske fødevarer er en succes, og Danmark eksporterer for over 100 milliarder kroner om året.

Derfor har Danmark ikke råd til, at der bliver sat spørgsmålstegn ved fødevaresikkerheden.

Sommeren 2014 har budt på forskellige sager, hvor danske fødevarer er kommet i søgelyset, fordi sikkerheden og kontrollen ikke har været i orden. Det koster Danmark dyrt, men det koster også de danske fødevarearbejdere dyrt. For hvis danske og udenlandske forbrugere ikke længere har tillid til de danske fødevarer, så mister fødevarearbejderne deres job.

Derfor er der et akut behov for at iværksætte yderligere tiltag for at bevare den høje danske fødevaresikkerhed.

Stop Snyd med fødevarer
- Vores medlemmer er de nærmeste til at vide om fødevaresikkerheden halter ude på virksomhederne. Men som medarbejder kan lysten til at anmelde mistanke om snyd med fødevarer, nemt overskygges af frygten for at miste sit arbejde. Derfor er der behov for en ordning, hvor medarbejderne anonymt kan indberette deres mistanke. Sådan en ordning findes ikke i dag, derfor har vi som fagforening for de ansatte besluttet at oprette vores egen whistleblower-ordning, forklarer forbundsformand i Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast.

På hjemmesiden Stop Snyd kan fødevarearbejdere udfylde en formular og videregive deres mistanke. Fødevareforbundet NNF anonymiserer anmeldelsen, inden den sendes videre til fødevaremyndighederne, der efterfølgende kan følge op på mistanken.

Politisk krav
Ole Wehlast understreger, at det i bund og grund ikke er en fagforeningsopgave at oprette whistleblower-ordninger.

- Vi har tidligere været på banen med forslag om at oprette en offentlig whistleblower-ordning, så fødevarearbejdere trygt og anonymt kan tippe myndighederne om snyd og fusk. I løbet af efteråret skal fødevareforliget genforhandles, og i den forbindelse vil jeg gerne opfordre politikerne til at indføre en offentlig styret whistleblower-ordning, der sikrer, at fødevarearbejderes mistanke om snyd med fødevarer kan blive fulgt op så hurtigt som muligt, men uden at vores medlemmer behøver at frygte for deres job.

Kilde: Fødevareforbundet NNF

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11