23948sdkhjf

Fødevarekontrol hemmeligholder kødskandale

19 personer er registreret syge og op mod 130 andre kan være blevet syge af multi-resistent salmonella i hakkekød fra virksomheden Skare i Vejen. Fødevarekontrollen har hemmeligholdt sagen.
Ifølge dokumenter, som MetroXpress er kommet i besiddelse af, er en treårig dreng blandt de 19 registrerede patienter, der er blevet syge af multi-resistent salmonella i hakkekød fra virksomheden Skare.

I sagen, som hidtil er holdt hemmelig af Fødevarekontrollen, vurderer Statens Serum Institut, at op mod 130 kan være blevet syge af det hakkede oksekød.

I de akter, som MetroXpress har adgang til, afsløres det, at Skare den 13. juni i år sendte kød ud i butikkerne, men herefter undlod at trække det tilbage, da analyseresultater afslørede salmonella. Myndighederne vurderer, at sygdom kunne være forhindret, hvis Skare havde trukket kødet tilbage.

Afviser tilbagetrækning
Det var først efter 40 dage, at myndighederne fik sporet det smittede kød til at komme fra Skare, og selvom noget af det inficerede kød stadig kan ligge i folks frysere, så afviser Fødevarestyrelsen at kræve kødet trukket tilbage. Fødevarestyrelsen ønsker heller ikke at oplyse, hvor det inficerede kød er solgt, og det er forargeligt, lyder det fra fødevareekspert Orla Zinck.

- Fødevarestyrelsen agerer til fare for forbrugernes helbred, når den for at beskytte Skares indtjening undlader at trække farligt nedfrosset kød tilbage og endda skjuler, hvor det er solgt, siger han.

Afviser fejl
Fødevarestyrelsen afviser at have begået en fejl, men understreger i et svar til MetroXpress, at Skares handling vil få konsekvenser.

- Der er ingen tvivl om, at Skare har handlet kritisabelt og derfor sanktioneres med en bøde på samlet 30.000 kroner for manglende overholdelse af deres procedurer for håndtering af analyseresultater, skriver styrelsen.

Skare afviser at medvirke i artiklen, men erkender at der er sket en fejl, idet man ikke trak kødet tilbage, da analyseresultatet forelå.

Originalartikel: http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/16175201
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093