23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Undersøgelse: Nøglehulsmærket giver sundere restauranter

Mere end 75 procent af adspurgte spisesteder i Danmark vurderer, at udbuddet er blevet sundere, efter det frivillige ernæringsmærke, Nøglehullet, er blevet indført.

Det skriver Horesta på sin hjemmeside og refererer til en undersøgelse foretaget af DTU Fødevareinstituttet.

- Nøglehullet på spisesteder øger både tilgængeligheden og udbuddet af sundere tilbud. Det er en absolut forudsætning for, at kunderne også vælger det sundere mad til. Analysen afspejler, at det virker, når man gør det nemt for danskerne at pege på mere sunde menuer, når de spiser ude, siger Horestas fødevarechef, Tine Skriver, på hjemmesiden.

I dag er der i Danmark mere end 260 spisesteder, der er certificerede til at bruge Nøglehullet på spisesteder. DTU Fødevareinstituttets undersøgelse bygger på feedback fra 166 af disse spisesteder. Og spisestederne vurderer samtidig i undersøgelsen, at mere end halvdelen af kunderne spiser af de nøglehulsmærkede retter.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|instance-web03