23948sdkhjf

Det sker: Danmarks største event mod Madspild

Torsdag d. 9. oktober kl. 14 åbner miljøminister Kirsten Brosbøl Danmarks største event mod madspild: Sammen Mod Madspild. Førende aktører fra fødevarernes værdikæde byder velkommen.

Miljøministeriet er sammen med forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad arrangør – i samarbejde med EU’s projekt mod madspild, FUSIONS.

Selvom en ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen viser, at madspildet fra detailhandlen er større end hidtil antaget, så er Danmark blandt de bedste, når det drejer sig om at sætte madspild på dagsordenen – og få alle aktører til at nedbringe madspildet.

Flere tusinde mennesker vil samles på Rådhuspladsen d. 9. oktober fra kl. 14-17 og blive bespist med god gratis overskudsmad. Danmarks største event mod madspild byder også på taler af fødevareminister Dan Jørgensen, overborgmester Frank Jensen, direktør i FN’s miljøorganisation UNEP, John M. Christensen og generalsekretær i WWF, Gitte Seeberg.

Førende aktører fra fødevarernes værdikæde byder velkommen
Coop starter sammen med Hotel- og Restaurantskolen kampen mod madspild dagen før eventen. Onsdag den 8. oktober vil det være muligt at få hjælp til at handle på bæredygtig vis, når kokke-elever vil stå til rådighed kl. 16-18 for handlende i Super Brugsen på Nørrebrogade i København. Kunderne får gode kokke-råd til, hvad de skal købe for at kunne udnytte de madvarer, de har liggende hjemme i køleskabet.

Og på selve dagen torsdag den 9. oktober samarbejder Rema 1000 med Projekt Hjemløs, Meyers Madhus med Katrine & Alfreds Tomater foruden altså Coop med Kokke- og Restaurantskolen. Desuden vil der være boder med WWF Danmark og Miljøpunkt Indre By.

Eventen afholdes for andet år i træk i København – sidste år tiltrak den over 6.000 mennesker.

Med i regeringens strategi
- Når vi smider god mad i skraldespanden, er det både skidt for miljøet og for pengepungen. En typisk dansk husstand smider hvert år mad ud for 3.200 kr. Det skal vi gøre noget ved, og vi skal have alle med. Derfor er jeg glad for et initiativ som det her, hvor vi er mange aktører, der sætter fokus på madspild og inspirerer til, hvordan vi undgår at smide god mad ud. I regeringens kommende strategi for forebyggelse af affald indgår der netop en række tiltag mod madspild, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

En ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen peger på, at madspildet fra detailhandlen udgør en større mængde end hidtil antaget. En stor del kan henføres til samarbejdet mellem detailhandel og forbruger. Fx når supermarkederne imødekommer kundernes ønske om et bredt udvalg, men ender med ikke at få udsolgt.

Undersøgelsen konkluderer, at der er et stort potentiale for forebyggelse af madspild og for udnyttelse af overskudsmaden. Derfor er det vigtigt, at aktørerne fra detailhandlen støtter op om Sammen Mod Madspild.

- Vi er tilfredse med, at mange vigtige kræfter fra fødevarernes værdikæde bakker op om denne store event, siger initiativtager til Sammen Mod Madspild, Selina Juul, der også er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Skare vil udvide sin kødfabrik

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Ugens grin: Rod i regnskabet

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Nyhedsbrev

Carlsberg-kontor ransaget

Online Avis Arkiv

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Vega Sea buldrer frem på laksefronten

Feldt igen eneejer af juicefabrikken Seimei

Han har købt alle aktier tilbage

En automatiseret pizza, tak

To robotter har lært at slynge pizzadej

Slagteri inviterer indenfor

700 æsker romkugler på en måned

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Tager kampen op mod sin gamle virksomhed

Naturli' Foods brager frem i England

Nordjysk laksefabrik vokser vildt

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholdelse!

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ses vi på Scanpack 2018?

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

IMA DAIRY & FOOD Hamba-Gasti forhandles af Bull Salicath ApS

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

ORIENT fra FICEP - en bore/savestation med fokus på effektivitet!

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse!

FOODTECH 2018 - Mødestedet for hele fødevarebranchen.

Mød PanPac på Foodtech 2018

ERFA-gruppe Fødevarekontaktmaterialer

Har du et operatørpanel, som er gået i sort?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Se video: Fiberlaser med FlyCut fra ADIGE - effektivt, besparende og bruge...

Transair Rørsystemer

Fra verdenskongres til innovationskonkurrence: FoodTech byder på masser af ...

Send til en kollega

0.584