Det sker: Danmarks største event mod Madspild

Torsdag d. 9. oktober kl. 14 åbner miljøminister Kirsten Brosbøl Danmarks største event mod madspild: Sammen Mod Madspild. Førende aktører fra fødevarernes værdikæde byder velkommen.

Miljøministeriet er sammen med forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad arrangør – i samarbejde med EU’s projekt mod madspild, FUSIONS.

Selvom en ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen viser, at madspildet fra detailhandlen er større end hidtil antaget, så er Danmark blandt de bedste, når det drejer sig om at sætte madspild på dagsordenen – og få alle aktører til at nedbringe madspildet.

Flere tusinde mennesker vil samles på Rådhuspladsen d. 9. oktober fra kl. 14-17 og blive bespist med god gratis overskudsmad. Danmarks største event mod madspild byder også på taler af fødevareminister Dan Jørgensen, overborgmester Frank Jensen, direktør i FN’s miljøorganisation UNEP, John M. Christensen og generalsekretær i WWF, Gitte Seeberg.

Førende aktører fra fødevarernes værdikæde byder velkommen
Coop starter sammen med Hotel- og Restaurantskolen kampen mod madspild dagen før eventen. Onsdag den 8. oktober vil det være muligt at få hjælp til at handle på bæredygtig vis, når kokke-elever vil stå til rådighed kl. 16-18 for handlende i Super Brugsen på Nørrebrogade i København. Kunderne får gode kokke-råd til, hvad de skal købe for at kunne udnytte de madvarer, de har liggende hjemme i køleskabet.

Og på selve dagen torsdag den 9. oktober samarbejder Rema 1000 med Projekt Hjemløs, Meyers Madhus med Katrine & Alfreds Tomater foruden altså Coop med Kokke- og Restaurantskolen. Desuden vil der være boder med WWF Danmark og Miljøpunkt Indre By.

Eventen afholdes for andet år i træk i København – sidste år tiltrak den over 6.000 mennesker.

Med i regeringens strategi
- Når vi smider god mad i skraldespanden, er det både skidt for miljøet og for pengepungen. En typisk dansk husstand smider hvert år mad ud for 3.200 kr. Det skal vi gøre noget ved, og vi skal have alle med. Derfor er jeg glad for et initiativ som det her, hvor vi er mange aktører, der sætter fokus på madspild og inspirerer til, hvordan vi undgår at smide god mad ud. I regeringens kommende strategi for forebyggelse af affald indgår der netop en række tiltag mod madspild, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

En ny undersøgelse fra Miljøstyrelsen peger på, at madspildet fra detailhandlen udgør en større mængde end hidtil antaget. En stor del kan henføres til samarbejdet mellem detailhandel og forbruger. Fx når supermarkederne imødekommer kundernes ønske om et bredt udvalg, men ender med ikke at få udsolgt.

Undersøgelsen konkluderer, at der er et stort potentiale for forebyggelse af madspild og for udnyttelse af overskudsmaden. Derfor er det vigtigt, at aktørerne fra detailhandlen støtter op om Sammen Mod Madspild.

- Vi er tilfredse med, at mange vigtige kræfter fra fødevarernes værdikæde bakker op om denne store event, siger initiativtager til Sammen Mod Madspild, Selina Juul, der også er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

- Kyllingepriser er helt ude i hampen

Hvis ikke fornuften vender tilbage, kommer der lukninger, forudser Gråsten Fjerkræ

Så er Co-Ro i gang med at bygge

Hov: DK-Foods prøver et regnskabs-dyk

Pepperonigiganten tjente fem millioner kroner mindre end året før

Rynkeby klar med ny direktør

Peter Frank Andersen fik kun halvandet år hos Atria Danmark

Gråsten Fjerkræ er blevet mere effektiv med skovkalkuner

Danskere brander sig over for 400.000 tyskere

Bite Copenhagen har fokus på nyheder og trends

Vestjysk whisky-destilleri bygges af stål fra Give

Tiltale: Mand svindlede med kyllinger for 27 millioner

Forkert dressing røg i spiseklar salat

Danish Crown brager ind i Kina

Svinekød skal hedde grisekød

Hartmann får sin første kvindelige fabriksdirektør

Teknologisk Institut viser fremtiden frem på Bite

Roskilde vil gøre ældremad mere indbydende

Hanegal kalder øko-spegepølser retur

Coop-direktør siger farvel

- Skatteændring vil gavne dansk fødevareproduktion

Kold sommer er eneste flue i glasset for Unibrew

København prøver sig frem med ny emballage til ældres mad

Københavns Kommune har udviklet et nyt måltidskoncept til byens hjemmeboende ældre.

Ny kampagne: Mere økologi i offentlige køkkener

Økologisk Landsforening og Kost & Ernæringsforbundet er gået sammen om kampagnen "ØkoValg2017"

160 kommunale køkkener får mere lokal mad

Fødevareeksporten stiler mod ny rekord

Ugens grin: Teori og praksis

Trump - nu også som vingummi

Fødevareminister kræver redegørelse om forurenede æg

Tangproducenter slår sig sammen

Flere penge i kartoffelmel

Odense Street Food klar til at åbne

Arla tilbagekalder 37.800 bøtter skyr

Peter Larsen Kaffe satte miljø-aftryk på Smukfest

Smæk for millioner: Kraftig stigning i sliksnyd

Endnu en Bülow på vej som fødevareproducent

20 ton forurenede æg fra udlandet solgt i Danmark

Street food-festival rammer København

Tænk siger: Mærker på mælk forvirrer forbrugerne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Skift til Leroy-Somer PM-motor sparer producent af fiskefoder for mindst 135.000 kWh pr. år

Markedsføring på sociale medier

Øget salg til Mellemøsten?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nye størrelser i Fibox Gade- og Teknikskabe

PALOMAT® styrker salgsteamet

FLUX fadpumper til ATEX - nu driftstemperaturer op til 60°C

Hvad mon din kommende kollega skal have i løn?

Holgers omdrejningspunkt har i 40 år været Damstahl

Fyldemaskiner fra Trepak International AB

Stål- og teknikbranchens vigtigste tryksag er på gaden igen

Salgskonsulent til PKI Supply

Erfaren og kompetent rådgivning

Dansk fødevareeksport forventes at stige kraftigt i fremtiden

Tekstilkanaler med dyser sikrer et godt indeklima i multiarena

Kvalitet er nøgleordet i Profilpartners´ løsninger

Professionelle hænder servicerer dit gear eller transmission

Teknisk glas fra Mirit Glas

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

Transmissionselementer fra WILLBRANDT Gummiteknik

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Gratis forhåndsregistrering til DRM17

Ser det også sådan ud på din arbejdsplads?

‘Vi forventer at det bliver et mini Silicon Valley’

”Standarder er en game changer, når der skal udveksles informationer i fors...

Send til en kollega

0.296