23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Bornholmerne skal spise "gumset" svin i øens øl

Uge 41 er "Spis Bornholmsk"-uge. Den skal fremme brugen af lokale råvarer.

Langt mere ældremad skal laves fra bunden og med lokale råvarer, mener man på Bornholm.

Det fortalte TV 2/Bornholm tirsdag i et indslag.

Uge 41 er derfor udpeget som såkaldt ”Spis Bornholmsk”-uge af den bornholmske regionskommune, og i den anledning har øens madservicetjeneste DeViKa serveret lokal svineskank, som er langtidssimret i honning og øl, som også er bornholmsk.

Eller ”gumset”, som simret hedder på bornholmsk.

- Det, at vi kan være med til at støtte vores lokalsamfund. Det er absolut vigtigt, og det kommer vi også til at se mere af i fremtiden. Det er helt sikkert, sagde Heidi Pedersen, ernæringsassistent til TV 2/Bornholm.

Se hele indslaget på TV 2/Bornholm
BREAKING
{{ article.headline }}
0.094|instance-web03