23948sdkhjf

Læsø Salt A/S støttes af Realdania

Med støtte fra Realdania flytter Læsø Salt A/S en del af sine aktiviter over i et fødevaregodkendt hus, hvor tørre- og pakkeprocessen filmes med henblik på fremvisning for publikum.
Læsø saltsyderi er en stor publikumsattraktion. Hvert år lægger 60.000 vejen forbi. Heraf mange skoleklasser, som får et sjældent indblik i en oprindelig tradition og et særligt håndværk.

En del af arbejdsprocesserne omkring produktionen af det særlige Læsø salt har indtil nu været skjult for publikum. Men nu gøres nogle af processerne mere synlige ved, at de bliver filmet og vist live på videoskærme i publikumsområdet. Publikum vil blandt andet kunne opleve, hvordan vandet først bliver slynget ud af saltet og senere, hvordan saltet lufttørres og pakkes. Disse processer foregår i dag bag lukkede døre af hensyn til fødevarehygiejnen. Men nu får publikum altså mulighed for at komme lidt ind bag døren.

- Gennem projekt ”Saltskærmen” kan vi nu vise hvordan vi nænsomt slynger vand ud af saltet, samt hvordan det lufttørres og pakkes. Vi får fremover samlet disse funktioner i et fødevaregodkendt hus og publikum vil fra kommende højsæson kunne følge arbejdsprocesserne på videoskærmene. Videoskærmene giver os også mulighed for at vise andre pædagogiske videooptagelser om saltet historie både her til lands, men også på verdensplan, fortæller saltsyder og formidlingschef Poul Christensen.

Projekt Saltskærmen er et mindre pædagogisk projekt til en samlet investering på ca. 500.000 kr. i år, men er et led i en større indsat på formidlingsområdet. Til næste år bliver selv-sydning i minipander udvidet og forbedret, og der satses på en historisk legeplads.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109