23948sdkhjf

Nyt projekt fokuserer på mørhed

Slagterierne vurderer kød ud fra form, fedt og farve. Økonomisk tilskud fra fødevareministeriet skal nu bringe mørhed ind i billedet og dermed gøre stude fra Nationalpark Thy bedre egnede som kødkvæg.
Studene der græsser i Nationalpark Thy er sortbrogede, altså af malkerace, hvilket betyder at de ikke lever op til de gængse regler for kødkvæg. Et nyt projekt skal være med til at bringe kødet ind på slagterierne, skriver P4 Midt & Vest.

Fødevareministeriet har skudt 140.000 kr. ind i et projekt, hvor studene fra Nationalpark Thy på slagterierne skal vurderes på mørhed og ikke bare på de gængse kriterier form, fedt og farve - kriterier, der i dag er årsag til, at de dumper og ender som hakkekød i stedet for møre bøffer.

Forskning viser, at kød fra kvæg, der har græsset på naturarealer har en mere vildtagtigt smag og en sundere fedtsyreprofil, men så længe kreaturerne ender som hakkekød er det ikke noget man mærker meget til.

- Vi laver et unikt arbejde med dyrene for naturen og med god dyrevelfærd. Så er det jo rigtig kedeligt, at vi ikke kan få solgt kødet som noget særligt. Det er langt bedre end bare at lave til hakkekød. Og så har det jo også en god historie, argumenterer Helle Sievertsen fra Landbo Thy.

Landmændene, der har studene til at gå i nationalparken, har svært ved at holde pengene hjemme på studene, så længe de bare ender som hakkekød. Nu håber man, at projektet kan bane vejen for møre bøffer i stedet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078