23948sdkhjf

Slikfusk går ud over fødevaresikkerheden

- En del butiksejere kan ikke dokumentere, hvor slikket stammer fra og dermed ikke hvordan og under hvilke forhold, det er produceret, afslører Fødevarestyrelses rejsehold.
Fødevarestyrelsens Rejsehold påpeger, at det godt kan betale sig at være varsom over for billigt slik i landets slikbutikker. Det oplyser DR nyheder.

Fødevarestyrelsens Rejsehold har alene i år foretaget 59 kontrolbesøg hos slikbutikkerne, med det resultat at mere end 26 ton slik er blevet destrueret. Samtidig har Skat i løbet af året besøgt 75 slikbutikker og her viste det sig at hver 3. butik snød staten for afgifter.

Læs også: Slikbutikker "glemmer" at betale afgifter

Det er den danske sukkerafgift på 24,61 kr. pr. kg, der får slikbutikkerne til at importere slik fra Tyskland og Sverige, hvor der ikke betales sukkerafgift. Problemet her er, at man ikke altid har mulighed for at vide hvordan og under hvilke forhold slikket er produceret.

-Vi har set eksempler på for gammelt slik, der er blevet pakket om, eller slik der er blevet produceret og pakket på uhumske lagre. Vi frygter også, at en stor del af det ulovligt importerede slik er lavet uden kontrol i udlandet og at det kan indeholde ulovlige stoffer, siger efterforsker Katrine Christensen fra Fødevarestyrelsens Rejsehold.

Ifølge Fødevarestyrelsen er det ofte værdierne og kravene for deklaration for syntetiske farvestoffer i slikket, der ikke overholdes. Analyser viser, at der i 2007 var fejl i 27 procent af alt det testede slik. Fra 2008 til 2012 har fejlprocenten ligget mellem 8 og 15 procent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125