23948sdkhjf

Nicheproduktion og lokalt fødevarefokus giver fighterpokal

Med 43 procent af stemmerne løb Ausumgaard med titlen som Årets Fighter 2014.
Vinderen af årets Fighter Pokal er netop fundet efter tre ugers afstemning på Fighter Pokalens hjemmeside. Vinderen blev Ausumgaard, som ligger ved Hjerm mellem Struer og Holstebro. Prisen overrækkes af energiselskabet OK til en virksomhed blandt landets små og mellemstore virksomheder.

Gennem de sidste tre uger har man kunnet stemme på Ausumgaard, Tange Frilandsgartneri og Bila A/S på www.fighterpokalen.dk. I de tre virksomheder er der blevet kæmpet til sidste stemme, og nu er spændingen altså udløst. Ausumgaard er dette års Fighter. De kan se frem til at få overrakt Fighter Pokalen og en check på 100.000 kr. til en fest for alle medarbejderne. Det sker til et arrangement onsdag d. 5. november.

Læs også: Rodfrugtproducent i kamp om årets fighterpokal

Glade vindere
- Vi er rigtig, rigtig glade og meget stolte, siger Maria Lundgaard-Karlshøj, som ejer Ausumgaard sammen med sin mand Kristian. De overbragte medarbejderne den gode nyhed om titlen mandag morgen, da de alle var samlet.

- Vi skålede i champagne, og vi er bare så stolte over, at vi har fået titlen. Medarbejderne har været så nervøse over, om vi kunne hente stemmer nok i forhold til, at vi kun er 20 medarbejdere.

Men netværket har været i gang, og stemmerne er tikket ind gennem de sidste tre uger til Ausumgaards fordel.

Maria og Kristian Lundgaard-Karlshøj overtog gården i 2007. Sammen har de udviklet den gamle herregård til meget mere end traditionelt landbrug. De har bl.a. åbnet gården for oplevelsesarrangementer, og nicheproduktion. Begge dele sammen med en række andre tiltag har betydet en ny tilgang af medarbejdere. Med den tilgang har de også lagt en tydelig CSR-strategi med ønsket om at tage større socialt ansvar.

Nomineret af et stærkt dommerpanel
Fighter Pokalens dommerpanel nominerede de tre kandidater, og derefter kunne man stemme på sin favorit. I panelet sidder Jens Klarskov, Dansk Erhverv, Bendt Bendtsen, EU, Lars Larsen, JYSK, Jens Bjerg Sørensen, Schouw & Co. samt OK’s adm. direktør, Jørgen Wisborg.

Ausumgård fik flotte ord med på vejen, da de blev valgt af dommerne til at gå videre i finalen.

- Tænk, hvis alle landmænd begyndte at tænke sådan, lød det bl.a. fra Lars Larsen.

- Ausumgaard er gået en ny og spændende vej. De har forstået at afsætte deres fødevarer i nærområderne, og de har haft en fantastisk medarbejderudvikling. De er i det hele taget et rigtig godt eksempel på et turnaround for dansk landbrug.

Ausumgaard får som sagt overrakt checken på 100.000 kr. og Fighter Pokalen onsdag d. 5. november om formiddagen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094