23948sdkhjf

Prisregn på Fødevaredagen

Der var tale om en sand prisregn, da Landbrug & Fødevarer på den store branchedag Fødevaredagen uddelte Slagterprisen 2014, Frugt & Grøntprisen og Kantineprisen.
På Landbrug & Fødevarers store branchedag Fødevaredagen i Turbinehallen i Aarhus tirsdag den 28. oktober blev der uddelt tre priser: Årets Slagterpris, Frugt & Grøntprisen og Kantineprisen 2014, Priserne uddeles i år til en nytænkende slagter, to grøntafdelinger med fokus på friskhed, økologi og lokale fødevarer, samt en kantinechef, der laver mad med hjerne og hjerte.

Og Slagterprisen går til...
Det blev slagtermester Peter Olsen fra Emilievejens Slagterforretning i Frederikshavn, der løb med slagterprisen anno 2014.

- Peter Olsen holder fast i traditionerne og forstår alligevel at være nytænkende og sætte fokus på produkter og måltidsløsninger. Han afholder temadage om alt fra fedtfattig kost, til sådan laver du dine egne pølser, og han har fat i næste generation af forbrugere, som han også holder kurser for i ferierne. Han er en af de slagtere, der fremtidssikrer slagterfaget via sine mange gode initiativer. Derfor står han også som vinder af Slagterprisen 2014, siger Vickie Kristensen, seniorkonsulent hos Landbrug & Fødevarer.

Danmarks bedste frugt- og grøntafdelinger er fundet
Blandt et stærkt felt af nominerede er vinderne af Frugt- og Grøntprisen 2014 fundet. De dygtige vindere er Kvickly i Skive og Rema1000 på Rosenørns Allé på Frederiksberg.

Frugt og grøntafdelingerne vandt i hver deres kategori: Bedste frugt- og grøntafdeling i discount og Bedste frugt- og grøntafdeling i et super- eller hypermarked. Men begge afdelinger viste deres kunnen på hver deres måde.

- Når man træder ind i Kvickly i Skive kan man mærke menneskene bag. Det danske og de lokale avlere er meget synlige. Overalt er der historier om den frugt og grønt, som forbrugerne møder, siger Lærke Kirstine Lund, jurymedlem og markedskonsulent i Landbrug & Fødevarer og fortsætter:

- I Rema1000 starter fornemmelsen allerede ved indgangen. Fornemmelsen af, at her er en butik, der vil frugt og grønt. Det fortsætter ind i vindfanget, hvor øjet fanges af ikke bare et par æbler og lidt grønt, men en væg fyldt med sæsonaktuelle frugter og grønsager.

Året kantine med hjerne og hjerte
For ellevte gang kårer Landbrug & Fødevarer årets kantine. Prisen går i år til Liselotte Kira Gregers Andersen, som igennem Cheval Blanc Servicerestauranter driver kantinen hos BDO i Aarhus.

- Feltet var også i år rigtig stærkt, men da vi havde besøgt alle nominerede til årets Kantinepris, var det tydeligt, at Liselotte Kira Gregers Andersen skilte sig ud. Hendes engagement i sin kantine, og den måde hun både udfordrer og hjælper sine gæster i kantinen er helt unik. Hun har virkelig fokus på smagsoplevelsen, og årets tema ”Mening i måltidet” skinner klart igennem i kantinen. Det er mad med hjerne og hjerte, der serveres hos Liselotte, siger seniorkonsulent Vickie Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111