23948sdkhjf

Fødevareforskning samler sig i Skejby

Aarhus Universitet prioriterer øget samspil med virksomheder inden for fødevareområdet og Institut for Fødevarer (FOOD) forventes derfor placeret i Agro Food Park i Skejby.
Fødevareforskningen, som nu holder til i henholdsvis Årslev på Fyn og i Foulum, forventes at flytte til Agro Food Park i Skejby. Her er en lang række fødevarevirksomheder allerede ved at etablere sig, og Videncentret for Landbrug er ligeledes placeret her. Ifølge planerne skal Aarhus Universitet i 2018 samle sine fødevareaktiviteter i Skejby.

- Produktion af fødevarer spiller en stor rolle for Danmark og udviklingen inden for sektoren er stærkt knyttet til forskningen på området. Derfor er det særdeles vigtigt, at vi udnytter synenergierne mellem virksomheder og forskningsmiljøer. Jeg ser meget store muligheder for øget samarbejde med såvel store som mindre virksomheder, siger dekan Niels Chr. Nielsen

Det er planen, at der i Agro Food Park skal etableres kontor- og laboratoriebygninger til 110 medarbejdere, samt væksthuse og andre forsøgsfaciliteter. Aarhus Universitet planlægger desuden at samle væksthusfaciliteter fra flere institutter. Udover Institut for Fødevarer er der tale om at samle væksthuse fra henholdsvis Institut for Molekylærbiologi og Genetik og Institut for Bioscience i Skejby. På den måde styrkes forskningssamarbejdet på tværs af fagområder.

- Sammenhængen mellem den fremtidige fødevareforskning i Skejby og vores stærke veletablerede forskningscenter i Foulum, bliver en central akse for fødevare- og landbrugsforskning i Danmark. Forskningscenter Foulum har allerede nu internationale styrkepositioner inden for fødevarer fra jord til bord, bæredygtig planteproduktion, husdyrproduktion med bedre dyrevelfærd, økologiske produktionsformer og bioraffinering/bioenergi – de to forskningscentre vil supplere hinanden, siger prodekan Kurt Nielsen.

- Vi har valgt at fremlægge vores planer på nuværende tidspunkt, da vi har et ønske om at både virksomheder og vores egne medarbejdere er bekendt med vores planer, siger dekan Niels Chr. Nielsen.

Inden planerne med byggeriet til Institut for Fødevarer kan blive til virkelighed, skal byggeplanerne godkendes af myndighederne. Desuden skal Aarhus Universitets bestyrelse godkende projektet. Forudsat de nødvendige godkendelser fra myndighederne forventes en endelig beslutning i løbet af 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141