23948sdkhjf

Samsø Syltefabrik frygter ikke kål-mangel

En lang varm vækstsæson får rødkålen til at vokse sig ihjel eller sprænge på markerne. Hos Samsø Syltefabrik frygter man dog ikke for kål-mangel i julen.
Produktionen af rødkål på Samsø er i år vokset helt ud af proportioner – bogstaveligt talt. Den lange varme vækstsæson får kålen til at vokse sig ihjel og i nogle tilfælde eksplodere på markerne, inden landmændene når at få dem høstet. Men hos Samsø Syltefabrik frygter man ikke rådkålsmangel til juleanden, skriver Landbrugsavisen.

Samsø Syltefabrik, der har kontrakter med de lokale kålavlere, oplyser, at den lange vækstsæson har ramt omkring 20 procent af en årlig produktion på 3.000 ton rødkål, men produktionschefen Jan Dufresne tager de eksploderende kålhoveder med ophøjet ro.

- Det får ikke nogen betydning, i og med at de resterende kål har haft en længere vækstsæson, hvorfor der også er flere kilo i dem. Så det er ikke noget, der kommer til at ramme os, og hvis der skulle mangle ti procent, skal vi nok finde det, siger Jan Dufresne.

Den lokale planteavlskonsulent Knud Ravn Nielsen fra LMO opforderer kål-dyrkerne til at så de tidlige hold af rødkål lidt senere, så de ikke vokser sig for store og sprænger, inden de når rødkålsfabrikken.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078