23948sdkhjf

Nordic Sugar driftssikrer produktionen

For at sikre produktionen af en kvart million tons sukker har Nordic Sugar fået foretaget et gennemgribende installationseftersyn for at mindske fejl og sikre en stabil produktion i den fire måneder korte produktionssæson.
Når sukkerroerne høstes i midten af september, begynder højsæsonen for over 170 medarbejdere på Nordic Sugars fabriksdomicil i Nakskov. Nordic Sugar, der står bag varemærket Dansukker, er med en årlig produktion på 1 mio. tons sukker nordens største producent af hvidt sukker, og på fabrikken i Nakskov fremstilles en stor del af den sukker, der sælges til fødevareindustrien. I løbet af kampagneperioden, som den fire måneder korte produktionssæson kaldes, modtager fabrikken tæt på 1,4 mio. tons sukkerroer, hvoraf der hver dag forarbejdes op mod 12.500 tons.

Den enorme mængde roer, der dagligt skal igennem maskinerne, kombineret med den intense produktionsperiode betyder, at alt udstyr skal klappe og være klart, når kampagnen står på. Der er ikke råd til stop eller uventede pauser i produktionen:

- En produktionsvirksomhed som vores må aldrig stå stille i højsæsonen. Vores maskin- og motorinstallationer er dem, der får bånd, snegle og ventilatorer til at køre rundt, og hvis der opstår fejl, kan det omgående mærkes på produktionen og dermed på bundlinjen, forklarer Christian Storm, vedligeholdelseschef i Nordic Sugar Nakskov.

På besøg hos industrivirksomheder
Aldrende installationer på fabrikken i Nakskov har dog betydet, at man ikke længere kunne overholde minimumskravene for fejl, og for at komme tilbage til et stabilt niveau indgik Nordic Sugar først på året en aftale med Intego. Op til samarbejdets start var Nordic Sugar på referencebesøg hos to af Integos industrikunder, Tulip i Svenstrup og Danpo i Aars. Med afsæt i resultaterne fra de andre industrivirksomheder påbegyndte Intego i marts måned et gennemgribende installationseftersyn på fabrikken i Nakskov. Gennemgangen viste, at el-installationerne trængte til opdatering:

- Vi har opdateret installationerne, så de lever op til de gældende myndighedskrav. Det er både vigtigt for driften og for sikkerheden. Derudover har vi foretaget en grundig dokumentation af alle installationer, og det har resulteret i en række udbedringer af det el-tekniske system, fortæller Bjarke Helmar Jensen, afdelingsleder ved Intego i Odense.

Produktionen og driften heraf står nu sin første rigtige test under den igangværende kampagne, og ifølge Christian Storm har man allerede mærket forbedringer:

- Dokumentationen af installationerne gør, at vi nemmere og hurtigere kan finde frem til, hvordan en eventuel fejl skal løses, og så er fejlfinding nu ikke længere afhængig af én medarbejder. Det har minimeret fejlpotentialerne for vores drift og dermed optimeret driftsikkerheden.

De positive takter fortsætter
Hos Nordic Sugar i Nakskov forventer Christian Storm, at de positive resultater vil fortsætte, og at man under produktionsperioderne, både den nuværende og fremtidige, kun vil opleve et minimum af fejl:

- Vi forventer, at det hele kører så godt som fejlfrit, så vi undgår stop og dermed kan holde det planlagte niveau for vores produktion.

Intego afsluttede første del af installationseftersynet i juni måned, og anden del er allerede påbegyndt. Nordic Sugar og Intego forventer at fortsætte samarbejdet omkring andre el-projekter på fabrikken i Nakskov.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093