23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Mere fokus på lokale fødevarer hos de to store

Både Dansk Supermarked og Coop opruster med det nære. Coop satser på 400-500 nye leverandører

Lokalt producerede fødevarer bliver stadig mere efterspurgte. Nu får denne trend en saltvandsindsprøjtning gennem et samarbejde mellem Coop og Landbrug & Fødevarer – blandt andet om at skaffe masser af nye leverandører.

Her og nu mangler der 400-500 producenter af lokale fødevarer. Og stort set alt kan sælges, lyder meldingen fra chefkonsulent Gustaf Bock, Videncentret for Landbrug, efter et netop afsluttet pilotprojekt, hvor Landbrug & Fødevarer sammen med 11 Dagli’Brugser over hele landet har afprøvet mulighederne for at afsætte endnu flere lokalt producerede fødevarer i butikkerne.

- Det giver os naturligvis mod på at gå videre. Og det er også et godt grundlag for at rekruttere nye producenter, siger Gustaf Bock ifølge Landbrug & Fødevarer.

- 400-500 er måske endda lavt sat

Om det anslåede behov på 400-500 nye leverandører siger han:

- Vi går ud fra Coops cirka 800 butikker. Hvis de af dem, der er interesserede, bare skal have leveret seks-syv produkter, så er 400-500 producenter måske endda lavt sat.

Også hos Dansk Supermarked bliver der oprustet hvad angør lokale leverandører. Føtex Food-butikkerne har således fra og med i morgen nye, danske specialprodukter på hylderne. Det er en række udvalgte, danske fødevarer, som på sigt skal bane vej for konceptet ”Vores Lokale Varer” i alle Føtex-varehuse.

Blandt de nye produkter findes øl fra Amager Bryghus, mel fra Samsø og hybenmarmelade fra Nordjylland. I alt kommer der cirka 90 nye varer på hylderne i Føtex Food., oplyser Dansk Supermarked

BREAKING
{{ article.headline }}
0.129