23948sdkhjf

Lokale madleverandører tager et stort skridt

”Vores Lokale Varer” debuterer i dag i Føtex Food. Efter planen skal de bredes ud til alle Føtex-butikker. Cirka 90 varer er med i konceptet, deriblandt nordjyske hyben fra Hybengården
Når landets fem Føtex Food-butikker i dag lancerer det nye koncept ”Vores Lokale Varer”, får en lang række lokale fødevareproducenter en ny platform

Blandt Føtex’ nye, danske specialprodukter er hybenmarmelade og -chutney fra Jerslev i Nordjylland, hvor ægteparret Annette og Henrik Sørensen har travlt med produktionen af en håndfuld forskellige produkter på Hybengården.

Ægteparret har fremstillet hybenprodukter i mere end 10 år. At få produkterne ind på hylderne i Føtex Food er et stort skridt for den lille virksomhed, og ægteparret med den store passion for hyben er spændte på, hvad det kan føre med sig.

- Vi har drevet landbrug i mange år, og produktionen af syltede hyben har været en hobby, vi har dyrket ved siden af, og som gradvist er vokset lige så stille, i takt med at vi er blevet rigtig gode til det, fortæller Henrik Sørensen i en pressemeddelelse fra Dansk Supermarked.

Håber at kunne leve af hyben
På Hybengården er produktionsapparatet løbende blevet oprustet, efterhånden som der er kommet gang i afsætningen. Annette og Henrik Sørensen håber, at salget i Føtex kan betyde, at de kan udvide produktionen yderligere og måske leve af hybenproduktionen alene.

Satsningen på Vores Lokale Varer rulles i første omgang ud i landets fem Føtex Food-butikker. Her får Hybengårdens produkter selskab af 90 andre varer, som alle er danskproducerede af mindre leverandører med stor passion for deres produkter.

- Vi har fået rigtig mange spændende producenter, som fremstiller alt fra mel, øl, saft og pasta til marmelade, bolsjer, is, pesto og mange andre gode sager. Vores Lokale Varer får deres egne hylder i butikkerne, så kunderne nemt kan finde dem. Isen er dog på frost, forsikrer sortimentschef Jan Møller fra Føtex i pressemeddelelsen.

Ud til alle Føtex-varehuse?
Jan Møller håber, at kunderne vil tage godt imod de nye produkter, så Vores Lokale Varer kan komme ud til alle landets 88 Føtex-varehuse og ikke kun i Føtex Food.

Konceptet Vores Lokale Varer er udviklet specielt til Føtex af virksomheden GO LOCAL, som udvælger de rigtige produkter og tegner kontrakter med leverandørerne, mens Dansk Cater A/S tager sig af logistik og økonomistyring. Konceptet sikrer, at små producenter, som har brug for fleksibilitet, kan tegne aftaler ud fra, hvad de har kapacitet til at levere.

- Via samarbejdet med GO LOCAL får mindre leverandører adgang til vores hylder og mulighed for at vokse sammen med os. De kan levere til varehuse i deres umiddelbare nærhed, men de kan også levere bredt, hvis de har kapacitet til det. Vores ønske med de lokale varer er at sikre et udvalg af danske kvalitetsvarer produceret af ildsjæle til vores kunder, siger Jan Møller.

I første omgang er udvalget af lokale varer ens i de fem Føtex Food-butikker, og varerne kommer fra hele landet. Men intentionen er, at der skal være forskel, så Vores Lokale Varer med tiden primært stammer fra det lokalområde, som Føtex-butikken befinder sig i.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128