23948sdkhjf

Lokale madleverandører tager et stort skridt

”Vores Lokale Varer” debuterer i dag i Føtex Food. Efter planen skal de bredes ud til alle Føtex-butikker. Cirka 90 varer er med i konceptet, deriblandt nordjyske hyben fra Hybengården

Når landets fem Føtex Food-butikker i dag lancerer det nye koncept ”Vores Lokale Varer”, får en lang række lokale fødevareproducenter en ny platform

Blandt Føtex’ nye, danske specialprodukter er hybenmarmelade og -chutney fra Jerslev i Nordjylland, hvor ægteparret Annette og Henrik Sørensen har travlt med produktionen af en håndfuld forskellige produkter på Hybengården.

Ægteparret har fremstillet hybenprodukter i mere end 10 år. At få produkterne ind på hylderne i Føtex Food er et stort skridt for den lille virksomhed, og ægteparret med den store passion for hyben er spændte på, hvad det kan føre med sig.

- Vi har drevet landbrug i mange år, og produktionen af syltede hyben har været en hobby, vi har dyrket ved siden af, og som gradvist er vokset lige så stille, i takt med at vi er blevet rigtig gode til det, fortæller Henrik Sørensen i en pressemeddelelse fra Dansk Supermarked.

Håber at kunne leve af hyben
På Hybengården er produktionsapparatet løbende blevet oprustet, efterhånden som der er kommet gang i afsætningen. Annette og Henrik Sørensen håber, at salget i Føtex kan betyde, at de kan udvide produktionen yderligere og måske leve af hybenproduktionen alene.

Satsningen på Vores Lokale Varer rulles i første omgang ud i landets fem Føtex Food-butikker. Her får Hybengårdens produkter selskab af 90 andre varer, som alle er danskproducerede af mindre leverandører med stor passion for deres produkter.

Læs også: Metalsplinter i pølser og pålæg

- Vi har fået rigtig mange spændende producenter, som fremstiller alt fra mel, øl, saft og pasta til marmelade, bolsjer, is, pesto og mange andre gode sager. Vores Lokale Varer får deres egne hylder i butikkerne, så kunderne nemt kan finde dem. Isen er dog på frost, forsikrer sortimentschef Jan Møller fra Føtex i pressemeddelelsen.

Ud til alle Føtex-varehuse?
Jan Møller håber, at kunderne vil tage godt imod de nye produkter, så Vores Lokale Varer kan komme ud til alle landets 88 Føtex-varehuse og ikke kun i Føtex Food.

Konceptet Vores Lokale Varer er udviklet specielt til Føtex af virksomheden GO LOCAL, som udvælger de rigtige produkter og tegner kontrakter med leverandørerne, mens Dansk Cater A/S tager sig af logistik og økonomistyring. Konceptet sikrer, at små producenter, som har brug for fleksibilitet, kan tegne aftaler ud fra, hvad de har kapacitet til at levere.

Læs også: Kæmpe vil tjene halv milliard på dyrevelfærd

- Via samarbejdet med GO LOCAL får mindre leverandører adgang til vores hylder og mulighed for at vokse sammen med os. De kan levere til varehuse i deres umiddelbare nærhed, men de kan også levere bredt, hvis de har kapacitet til det. Vores ønske med de lokale varer er at sikre et udvalg af danske kvalitetsvarer produceret af ildsjæle til vores kunder, siger Jan Møller.

I første omgang er udvalget af lokale varer ens i de fem Føtex Food-butikker, og varerne kommer fra hele landet. Men intentionen er, at der skal være forskel, så Vores Lokale Varer med tiden primært stammer fra det lokalområde, som Føtex-butikken befinder sig i.

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Nyhedsbrev

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

Online Avis Arkiv

Første madkollektion fra Søstrene Grene

1

Too Good To Go redder Naturli's "ulovlige" plantedrik

Santa's Man Boobs og alle de andre juleøller

I år er der rekordmange julebryg fra de danske bryggerier

Nye målinger gør Kelsen klogere på dej

Stort salmonellaudbrud: Mindst 28 syge

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Cocktail-leverandør er seksdoblet på få år

Jespers Torvekøkken vokser videre

Catering-virksomheden driver nu 33 kantiner

Alternativet vil gøre et kilo rødt kød 17 kroner dyrere

I dag koster et kilo hakket oksekød cirka 60 kroner. Den pris vil Uffe Elbæk i klimaets navn hæve til 77 kroner.

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

Jensens Bøfhus henter direktør hos konkurrent

Sticks'n'Sushi vil have 100 restauranter

Millionerne flyder i Enorms insektprojekt

Medejer har indtil videre investeret cirka 30 millioner kroner

Fiskekonges millionformue bliver nu fordelt

Investeringer: Hanegal halverer overskuddet

Fødevarevirksomheden er nu gearet til mere vækst

Fluemad: Enorm interesse for Lasses larver

Hundredevis dukkede op til indvielse af larvestalde på black fly-day

Gennembrud: 80 millioner skiver pepperoni på vej til Kina

Masser af Tulip-pepperoni ender på kinesiske Pizza Hut-restauranter

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Fra fødevarerester til merværdi

Færre danskere laver mad fra bunden

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Nyt magasin skal booste dansk gastronomi

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Hov - der var foliebakkestykker i rugbrødet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Søger du en ekspert i EPLAN Electric P8?

Lær at arbejde med punktskyer i Inventor og AutoCAD.

Kæmper du med statisk elektricitet?

Så kaster vi los med butterflyventilen GEMÜ 480 Victoria

Tyverisikret cykelparkering

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

10. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

ROTEX elastisk klo-kobling

AF Packaging Solutions

HOT-Seal - folie til forsegling af bægre og spande - forhandles af Salicath ApS

9. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

8. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Hos PRO-CONSULT ved man aldrig, hvad der kommer ind ad døren.

PanPac udvider medarbejderstaben

Veloverstået Foodtech messe 2018

Smart Automation - Nyt domicil

25 år med GEMÜ-flervejs-ventilblokke

Er du vinterklar?

Live-webinar: Festo Automation Suite

Det er jul - det er cool - og Bürkert er i gavehumør

Øget efterspørgsel = flere medarbejdere

Kom godt i gang med at bruge Inventor

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

7. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

40 år med fokus på brugernes behov

Send til en kollega

0.226