23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Konkurrenceevnen presser Danish Crown i Sæby

Der skal hurtigt ske noget, konstaterer koncernens chefanaytiker.

Hvis der hurtigt kommer forbedringer af slagteriets konkurrenceforhold og af landmændenes rammevilkår, så er Danish Crown i Sæby en varig arbejdsplads. Men bortset fra det, så er alt usikkert vedrørende slagteristrukturen i Danmark. Det konstaterede chefanalytiker i Danish Crown Karl Christian Møller over for NORDJYSKE Stiftstidende i forbindelse med et informationsmøde mandag på Sæby-slagteriet.

Meget lave lønninger på tyske slagterier er en stor udfordring for koncernen. Det koster således 20,50 kroner at slagte en gris i Sæby, men kun 12 kroner i Tyskland, hvor arbejdet i massivt omfang udføres af østeuropæere.

- Havde vi tyske lønninger i Danmark, kunne vi spare én milliard, sagde Karl Christian Møller på mødet, men lod ifølge NORDJYSKE også forstå, at det ikke er en målsætning for Danish Crown.

- Vi skal have fundet en model, så vi kan bevare det danske velfærdssamfund med knap så høje lønninger, sagde han.

I bestræbelserne på at begrænse omkostningerne har Sæby-slagteriet netop lagt driften om fra to-holdsskift til ét-holdsskift med rullende fire-dages arbejdsuge a 10 timer. Dermed spares de dyre tillæg på aftenholdet.

Danish Crown i Sæby har cirka 900 medarbejdere og slagter cirka 44.000 svin om ugen.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093|instance-web03