23948sdkhjf

Større bøder på vej til fødevaresyndere

Fødevareministeren vil have indført bøder på op til 120.000 kroner for ikke at trække farlige fødevarer retur
Fødevarevirksomheder, der ikke får trukket farlige fødevarer tilbage fra markedet, får nu skærpet bødestraffen, hvis det står til fødevareminister Dan Jørgensen (S).

- I lyset af de seneste sager er det tydeligt, at der er behov at stramme skruen over for de virksomheder, der sætter profit over fødevaresikkerhed. Derfor foreslår jeg bødestraffen hævet markant for de fødevarevirksomheder, der gambler med forbrugernes liv og sundhed, konstaterer ministeren i en melding på Fødevareministeriets hjemmeside.

Hvis lovforslaget bliver vedtaget,vil normale bøder være på 10.000-120.000 kroner, hvor de nu ligger mellem 20.000 og 80.000 kroner. I gentagelsestilfælde kan bøderne blive endnu højere.

Navnene offentliggøres hurtigere
Fremover vil der være en oversigt på Fødevarestyrelsens hjemmeside med navne på de virksomheder, hvor kontrollen har vist, at virksomheden ikke som krævet har trukket farlige fødevarer tilbage. Hidtil har man i tilbagetrækningssager skullet vente, indtil kontrolrapporten blev lagt på hjemmesiden, før man kunne se, om en virksomhed har haft problemer med tilbagetrækningen.

- Det er vigtigt, at forbrugerne får de bedste muligheder for at sikre sig mod, at de køber eller spiser farlige fødevarer. Derfor offentliggør vi i fremtiden hurtigere navnene på de virksomheder, hvor kontrollen har vist, at tilbagetrækningen ikke er gennemført forsvarligt, fastslår Dan Jørgensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128