23948sdkhjf

Landbrug & Fødevarer med på råd om ny erhvervsskat

Brancheorganisationen er blandt de indbudte parter, som skal komme med forslag til forbedringer af den nuværende indretning af erhvervs- og kapitalbeskatningen.
Når regeringens erhvervsbeskatningsudvalg, som er nedsat i forlængelse af Aftale om en vækstpakke fra juni 2014, indkalder flere eksterne parter til møde den 20. januar, er Landbrug & Fødevarer blandt deltagerne.

Desuden deltager Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Axcelfuture, CEPOS, Danish Venture Capital and Private Equity Association, Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Dansk Iværksætter Forening, Dansk Metal, Finansrådet, Landbrug & Fødevarer og LO samt en referencegruppe med eksterne eksperter, der skal komme med fagligt input til udvalget.

- Det er relativt let at starte og drive virksomhed i Danmark. Men vi skal hele tiden se på mulighederne for at gøre det endnu bedre. Skattereglerne må aldrig være en unødig hindring, særligt ikke når det gælder iværksætteri og vækst i de små virksomheder, siger skatteminister Benny Engelbrecht (S).

Fortsat tvivl om skattelettelser til selvstændigt erhvervsdrivende
Daværende skatteminister, Morten Østergaard (RV), foreslog i sommer, at skatten for selvstændigt erhvervsdrivende skulle nedsættes. Dengang ville Socialdemokraternes skatteordfører, Thomas Jensen, afvente Erhvervsbeskatningsudvalgets anbefalinger, og den holdning fastholder partifælle Benny Engelbrecht, som altså siden er blevet skatteminister.

- Det er komplicerede problemstillinger og et samspil mellem komplicerede regelsæt, der skal undersøges. Regeringen har ikke et færdigt forslag i skuffen, og det er vigtigt at få undersøgt området grundigt, inden et eventuelt løsningsforlag kan præsenteres, siger skatteministeren.

Erhvervsbeskatningsudvalget er nedsat i forlængelse af Aftale om en vækstpakke fra juni 2014 og består af repræsentanter fra de økonomiske ministerier. Udvalget har chefrådgiver i Skatteministeriet, Preben Underbjerg Poulsen, som formand. Udvalget har påbegyndt sit arbejde i september 2014 og skal fremlægge sine anbefalinger inden udgangen af 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064