23948sdkhjf

Minister skruer dyrevelfærds-bissen på

Dan Jørgensen vil presse Europa-Kommissionen til at redde hønsenæb og indføre markant kortere dyretransporter
Fødevareminister Dan Jørgensen (S) har underskrevet en fælles erklæring med sine hollandske og tyske kollegaer – en erklæring, der skal presse Europa-Kommissionen til skrappere dyrevelfærds-krav, blandt andet markant kortere dyretransporter, oplyser Fødevareministeret i en pressemeddelelse.

De tre lande er blevet enige om at arbejde for bedre svinevelfærd, kortere dyretransporter, europæisk stop for næbtrimning af æglæggende høns samt etablering af et europæisk forum til fremme af dyrevelfærd.

- Dyrene skal have det bedre i hele Europa. Derfor er jeg glad og stolt over, at det er lykkes tre store europæiske landbrugslande at blive enige om, at dyrevelfærden skal have et markant løft, konstaterer Dan Jørgensen i meddelelsen.

Han opfordrer alle til at støtte erklæringen, når han og de to kollegaer i dag, mandag, ”presser Kommissionen for at tage dyrevelfærden alvorligt og stoppe lange dyretransporter”.

Erklæringen er netop blevet underskrevet i den hollandske by Vught, og i dag er der rådsmøde i Bruxelles, hvor erklæringen bliver præsenteret for Rådet og Kommissionen.

Hjerteblod
De tre lande er blevet enige om at stille krav til Kommissionen om markant kortere dyretransport af slagtedyr samt forbedring af arealkrav og forhold vedrørende indvendig højde i transportbilerne.

- Kortere transporttid er hjerteblod for mig. At vi nu kan danne fælles front betyder, at vi er kommet et vigtigt skridt nærmere tålelige forhold for dyr på farten. Jeg helmer ikke, før Kommissionen tager dyrevelfærden alvorligt, lytter og ændrer reglerne, siger Dan Jørgensen.

Landene vil også arbejde sammen om at få Kommissionen til at nedsatte et officielt forum for dyrevelfærd, hvor lovgivere, eksperter og forskellige brancher skal lære af de bedste dyrevelfærds-erfaringer, en såkaldt Dyrevelfærdsplatform.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096