23948sdkhjf

Slagtere bruger for meget nitrit

Fødevarestyrelsens kontrol viser, at hver tredje detailslagter bruger for meget nitrit i blandt andet bacon og hamburgerryg
Fødevarestyrelsen har besøgt 50 slagtere og slagterafdelinger, og i mere end hver tredje prøve fandt styrelsen, at grænseværdien for nitrit var overskredet i de lagesaltede produkter som bacon og hamburgerryg

Fødevarestyrelsen har nu holdt et møde med brancheorganisationen, som vil rådgive sine medlemmer hvad angår styring og dosering - og de 18 butikker, hvor styrelsen faldt problemer, har fået vejledning i forbindelse med styrelsens besøg.

Nitrit virker konserverende, men kan også omdannes til stoffer, der er kræftfremkaldende.

Fødevarestyrelsen gentager kontrolkampagnen i det nye år for at vurdere, om slagterne har fået styr på nitritforbruget.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078