23948sdkhjf

Flasker af papir er på vej

- Det bliver kæmpestort, forudser dansk opfindervirksomheds direktør
Det lyder måske som en utopi. En flaske af papir, der holder på væsker uden at bryde sammen. Ikke desto mindre har den danske virksomhed ecoXpac udviklet Green Fiber Bottle, som ifølge en pressemeddelelse fra Innovationsfnden kan erstatte den svært nedbrydelige plastikflaske.

- Det bliver kæmpestort, når først vores produkt er introduceret på markedet, og vi leverer et bæredygtigt produkt med samme komfort og kvalitet som plastik. Hvis det lykkes for os at åbne op for teknologien på andre fronter, så kan vi også skabe innovation inden for andre produkter end flasker, fortæller Martin Petersen, CEO i ecoXpac.

Virksomheden har fået 15 millioner investeringskroner fra Innovationsfonden til projektet, som har et samlet budget på 28 millioner over tre år.
I samarbejde med DTU og Carlsberg skal virksomheden nu udvikle en støbeproces, der kan gøre papirflasken tilgængelig på markedet om tre år. En prototype ventes klar et år tidligere.

I dag udvikles plastmaterialer, som ikke forurener, når de bliver brændt. Plastik havner dog stadig ofte i naturen, hvor det tager lang tid at nedbryde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093