23948sdkhjf

Coop: Værsgo, her er en milliard kroner

Forbrugerne kommer til at spare en formue på økologiske fødevarer
Salget af økologiske fødevarer i Danmark står over for den største stigning nogensinde, når Coop går i gang med at introducere massive prisnedsættelser. Målet er at fordoble øko-salget fra 5 til 10 milliarder kroner i løbet af de kommende fem år, oplyser Coop i en pressemeddelelse.

Danmarks største dagligvarevirksomhed kalder det selv sin ”hidtil mest ambitiøse plan”. Den begynder med store prisnedsættelser på økologisk frugt og grønt de kommende tre uger, og derefter følger varegruppe for varegruppe frem mod marts, hvor samtlige prisfald vil være gennemført.

Alt i alt skal planen give prisfald på 200 millioner kroner pr. år - svarende til 1 milliard kroner i alt - frem mod 2020.

Oven en million ekstra dyr kommer på græs

Coops tre hovedmål er, at salget af økologi i den periode skal gå fra 7 til 15 procent af det samlede dagligvaresalg, at 70.000 hektar mere jord bliver dyrket uden sprøjtegift, og at over en million dyr mere hvert år får et liv med græs under maven.

Som led i planen bliver der oprettet en helt ny Coop-afdeling med 10 medarbejdere, der blandt andet skal hjælpe små, økologiske producenter til at få deres varer ud til kunderne. Der bliver også iværksat omfattende markedsføring af økologien i alle 1200 butikker i kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli-/LokalBrugsen, Irma og Fakta.

Coop står i dag for cirka 50 procent af det samlede økologi-salg i Danmark

- Vi var de første til at sælge økologiske varer tilbage i 1982. Dengang blev der grinet af os. SuperBrugsen skabte gennembruddet for økologien i 1993, og vores kunder og medlemmer er i dag dem, der køber mest økologi. Derfor er det naturligt at benytte 25 års-jubilæet for det røde økologi-mærke til at realisere en vision, der rykker økologien op i en anden liga,” fastslår administrerende direktør Peter Høgsted, Coop.

En ny analyse fra Coop viser, at 40 procent af danskerne siger, de vil købe mere økologi, hvis priserne var lavere.





Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.102