23948sdkhjf

Fiskefabrik vil lede spildevand ud i Vesterhavet

Danish Salmon satser på at forhindre en voldsom svovlstank
Danish Salmon i Hirtshals har længe plaget området med en voldsom svovlstank. Blandt andet derfor har virksomheden søgt Hjørring Kommune om en permanent tilladelse til årligt at lede 30 ton kvælstof ud i Vesterhavet, men det møder kritik fra Danmarks Naturfredningsforening i Hjørring, skriver tv2nord.dk.

-Det kan ende med algesuppe, iltsvind og fiskedød, som vi før har set, siger den Jørgen Jørgensen, den lokale formand for naturfredningsforeningen, til TV2/Nord.

Ifølge en af investorerne i Danish Salmon, Alex Jensen, kan virksomheden ikke - som det ellers var planen - lige nu komme længere ned i restværdier.

- Men det vil være en katastrofe at opgive hele projektet. Så bliver vi bombet ti år tilbage til de gamle forurenende havbrug, hvor der ikke er styr på gylle, medicinforbrug og spildevand. Det her projekt kræver idealisme og store investeringer, og det vil ingen binde an med igen, hvis vi må give op, siger han til tv-stationen, som også oplyser, at Hjørring Kommune er indstillet på at strække sig langt for at give Danish Salmon de nødvendige tilladelser.

Danish Salmon er et landbaseret lakseopdræt, hvor 90 procent af kvælstoffet er fjernet sammenlignet med en traditionel fiskefarm - og anlægget i Hirtshals er stort set kemikalie- og medicinfrit.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08