23948sdkhjf

Fjerkræ-gigant stopper slagtning i Skovsgaard

HKScan - det tidligere Rose Poultry - vil samle slagtning, udbening og partering på fabrikken i Vinderup. Op imod 100 ansatte fyres i Skovsgaard, mens der skal både fyres og hyres i Vinderup.
Danmarks største fjerkræproducent, HKScan, fortsætter med at strømline sin produktion, og det betyder, at virksomheden vil lukke for slagtning, udbening og partering på fabrikken i Skovsgaard i Nordjylland. Funktionerne skal efter planen fra slutningen af marts udelukkende foregå på det topmoderne anlæg i Vinderup.

HKScan, der indtil februar sidste år hed Rose Poultry, begrunder ændringerne med overkapacitet. Den er opstået i forbindelse med de seneste to års omfattende investeringer og ombygninger på fabrikken i Vinderup, som brændte i 2012. Desuden har virksomheden oplevet en vigende efterspørgsel på kyllinger.

- Vi er nødt til at justere vores produktionskapacitet, så den passer til markedets efterspørgsel. Samtidig er det nødvendigt at reducere udgifterne. Vi er sikre på, at vi ved at realisere denne plan kan forbedre udnyttelsen af kapacitet og skabe et konkurrencedygtigt omkostningsgrundlag og nye muligheder for profitabel vækst, konstaterer administrerende direktør Anders Jeppesen Jensen.

37 millioner kroner om året

Målet er at reducere udgifterne og øge overskuddet med omkring 37 millioner kroner årligt - en forbedring, som HKScan forventer at kunne aflæse i regnskabstallene allerede fra andet kvartal i år. En engangsudgift på cirka 12 millioner kroner i forbindelse med omlægningerne indgår i regnskabet for fjerde kvartal 2014.

Der vil fortsat være pakkeri og lager i Skovsgaard, men lukningen af det nordjyske slagteri vil ifølge HKScan betyde afskedigelse af op imod 100 medarbejdere. Der forsvinder også cirka 10 funktionærer i Vinderup, hvor der til gengæld ventes ansa tomkring 40 timelønnede. Virksomheden, der p.t. har cirka 750 ansatte, indleder de lovmæssige forhandlinger med medarbejderne tirsdag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078