23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Var det noget med et insekt-måltid?

Arla i fuld gang med at se på nye proteinprodukter

- Med sund næring fra Insektgården.

Den slags tekster på også danske fødevarer ligger måske lige om hjørnet, for protein fra insekter kan i fremtiden blive en vigtig ingrediens i visse fødevarer.

Produkter med en blanding af mælke-, plante- og insektproteiner er oplagte som billige og sunde fødevarer til udviklingslandene, mener man hos Arla Foods Ingredients, som allerede arbejder med blandings-proteinprodukter. Det skriver Mejeri.dk.

- Jeg tror, at protein fra insekter bliver et supplement til mælkeproteinet i fremtiden, men det vil ikke være en konkurrent til hverken mælken eller osten, siger konsulent Lars-Henrik Lau Heckmann, Teknologisk Institut, til hjemmesiden.

Interessen vokser eksplosivt

Både forskningen og etableringen af insektfarme vokser eksplosivt i disse år. En væsentlig årsag til insektinteressen er, at efterspørgslen på protein ifølge en undersøgelse vil stige med 70 procent frem mod 2050 i takt med, at verdens befolkning når op på ni milliarder mennesker.

I dag spiser to milliarder mennesker insekter som en del af deres kost. Primært i Asien, Afrika og Sydamerika, hvor hele 2.000 forskellige insektarter er i spil. Alene i Thailand findes 20.000 insektfarme, men også i Europa produceres insekter, beretter Mejeri.dk

BREAKING
{{ article.headline }}
0.079