23948sdkhjf

FødevareBanken er rullet ud i Randers

Ni sociale tilbud i byen får gratis mad
Sociale organisationer i det randrusianske område glæder sig: Danmarks største organisation mod madspild er kommet til Randers med friske overskudsvarer til udsatte borgere.

Økologisk kød og grønt fra Aarstiderne, brød fra Bilka og morgenmad fra Kellogg's er blot nogle af de forskellige friske overskudsvarer,
som nu kommer udsatte borgere i Randers til gavn. De ni sociale organisationer kan dermed tilbyde deres brugere variation og lækkerier på tallerkenen og samtidig deltage i indsatsen for mindre madspild i Danmark.

Til at begynde med får ni sociale tilbud i byen besøg. Blandt de nye modtagere er Kirkens Korshærs væresteder, Kirkernes Familiehjælp og Perron 4, et værested for psykisk syge og misbrugere.

Bedre madoplevelser

- Samarbejdet med FødevareBanken bidrager til mange hyggelige stunder omkring måltidet, nye smagsoplevelser og skaber lærerige snakke omkring maden og de forskellige ingredienser. Vi oplever brugere, som begynder at spise mere alsidigt og sundt, og vi oplever bestemt også en ansvarlighedsfølelse blandt vores brugere for at mindske det samfundsmæssige madspild. Det er et samarbejde, vi sætter stor pris på, fortæller Perron 4's leder Gine Nørager.

FødevareBanken indsamler frisk overskudsmad fra fødevareproducenter, grossister og supermarkedskæder og deler det ud til organisationer, som hjælper socialt udsatte. Foreningen har opereret i hovedstaden siden 2009, men slog inden jul dørene op i Østjylland med base i Aarhus. Foreningen fokuserer på at bekæmpe det store madspild i fødevareindustrien og på at sikre bedre mad til socialt udsatte.

Flere jyske byer i sigte
- Vi har fået en meget positiv modtagelse i Randers, og vi glæder os til at få flere sociale organisationer med ombord. Vi har mærket en rigtig stærk interesse både fra fødevaredonorer og fra de sociale organisationer for vores udvidelse til Østjylland, så vi regner med at komme til andre jyske byer i nær fremtid, fortæller Karen-Inger Thorsen, direktør i FødevareBanken.

FødevareBanken er Danmarks største madspildsorganisation og indsamler årligt over 400 tons friske overskudsvarer, svarende til cirka en million måltider på årsplan.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.114