23948sdkhjf

EU: Dansk fedtafgift måske ulovlig

Sag om ulovlig statsstøtte under opsejling
EU-Kommissionen åbner en sag mod Danmark på grund af mistanke om, at den tidligere regerings fedtafgift er ulovlig statsstøtte, fordi den har givet en fordel til dem, der ikke skulle betale afgiften.

Afgiften blev skrottet for to år siden, men hvis kommissionen når frem til, at afgiften blev opkrævet i strid med EU's konkurrenceregler, vil der komme et krav om efterbetaling, skriver dr.dk.

Derfor går den danske regering nu i dialog med kommissionen for at finde "en fornuftig løsning", lyder det fra ministeriet.

- Noget nær umulig opgave

- En efteropkrævning vil være en noget nær umulig opgave, som blandt andet vil belaste mange danske virksomheder, såsom landmænd og fiskere, siger skatteminister Benny Engelbrecht ifølge hjemmesiden.

Han kalder det "administrativt bøvlet" at hente penge hjem. Men siger også, at mange kan komme til at lide et økonomisk tab.

Fedtafgften blev indført af den tidligere regering i 2011 for at få danskerne til at spise sundere. Afgiften blev skrottet i januar 2013 af S, SF, de radikale og Enhedslisten, som fandt ordningen for svær at administrere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095