23948sdkhjf

Nyt koncept vil indsamle 50.000 tons madaffald

1.500 butikker er med i aftale om landsdækkende indsamling
50.000 tons madaffald fra cirka 1.500 dagligvarebutikker skal nu indsamles og genanvendes via det første landsdækkende affaldskoncept.

Firmaet MiljøLogistik A/S står bag en ny aftale og har netop underskrevet kontrakt med både Netto og Coop om genanvendelse af mere end 50.000 tons madaffald fra deres tilsammen cirka 1.500 butikker i Danmark.Coop driver Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’ Brugsen, Irma og Fakta.

- Aftalen med Coop-koncernen og Netto-kæden er ikke blot glædelig for os, der har fået ordren. Det er i høj grad en god dag for miljøet og økonomien. Det landsdækkende koncept er så unikt og nyskabende, at vi er på vej med flere nye aftaler med andre store aktører, siger Massimo Forti, som er administrerende direktør i MiljøLogistik.

Optimal genanvendelse

Både plast, glas og metaller fra de kasserede fødevarer bliver genbrugt, mens den organiske del bliver lavet til biogas. Udover at gavne miljøet er aftalen også økonomisk fordelagtig for Coop og Netto, for det er billigere at genanvende affaldet end at køre det til forbrænding.

"Opskriften" på genbrug af husholdningsaffaldet er leveret af N.C. Miljø på Fyn . Virksomheden har opfundet en maskine, som kan sortere affaldet. I processen bliver der hverken brugt opvarmning, trykkogning, enzymer eller anden forbehandling.

Alt i alt bringer den nye aftale Danmark tættere på regeringens målsætning om genanvendelse af markant mere organisk affald.Målet er, at Danmark over de kommende år skal mere end fordoble genanvendelsen af husholdningsaffald, så samfundet i 2022 genanvender 50 procent af affaldet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.061