23948sdkhjf

Tangchips kan blive et hit

Endelave Seaweed satser på tang med smag af pizza, lakrids og kanelsukker
Med hjælp fra en flok lærerstuderende fra University College Sjælland har tangfirmaet Endelave Seaweed fået mod på at udvikle og sælge tangchips i en stribe vidt forskellige smagsvarianter.

De studerende havde erfaret, at Endelave Seaweed, der leverer tang til fødevarer, havde brug for udvikling. De tilbød derfor Endelave Seaweed et samarbejde om at produktudvikle en helt ny gruppe af produkter - chips af tang, som virksomheden kun havde begrænset erfaring med fra salg til turister, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Tre typer af tang

Projektet endte med, at firmaet blev præsenteret for fire typer af chips baseret på tre typer af tang. Smagsvarianterne var noget særprægede og omfattede eksempelvis hvidløg og pizza, lakrids, soyasauce og kanelsukker. Alt sammen produkter, som Endelave Seaweed nu arbejder med og vil afsætte på det danske og udenlandske marked.

Medejer Bjarne Ottesen,fortæller, at den lille familieejede virksomhed nu er så langt fremme i produktudviklingen, at den vil tage de nye produkter med på fødevaremesse i Nürnberg. Og importører i Sydkorea viser stor interesse for produkterne.

- Lige nu ser det ud til, at den største udfordring bliver at skaffe tang nok til markedet, for kunderne har vi derude, siger Bjarne Ottesen til avisen.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079