23948sdkhjf

Stort fremstød for økologisk akvakultur

Danske firmaer vil dominere markedet for ørreder, muslinger og tang.
I løbet af det seneste år har Danmark svunget sig op til at være ledende i Europa inden for produktion af økologiske ørreder, muslinger og tang. Også afsætningen er steget pænt, men nu skal der gøres en ekstra indsats for at få fuld fart på salget til de europæiske markeder.

Derfor står brancheforeningen Dansk Akvakultur og tre akvakultur-virksomheder klar til fire intense dage, når den økologiske fagmesse Biofach i tyske Nürnberg i dag slår dørene op.

De tre virksomheder er ørredproducenten Musholm, muslingeproducenten Vilsund Blue og tangvirksomheden Endelave Seaweed.

Eksplosiv udvikling

- Siden sidste års Biofach-messe har dansk økologisk opdræt af ørred, blåmusling og tang på line udviklet sig eksplosivt. Vi er gået fra at være en nicheproduktion i Danmark til at være blandt Europas største producenter for disse produktgrupper. Vi kan levere varen - nu glæder vi os til at eksportere de økologiske marine produkter til resten af Europa, siger chefkonsulent Villy Larsen, Dansk Akvakultur.

En af de danske nyheder på årets Biofach bliver økologiske blåmuslinger, opdrættet på liner i Limfjorden og forhandlet af muslinge- og østersproducenten Vilsund Blue.

Vilsund Blue forventer at kunne levere omkring 1.000 tons certificerede økologiske muslinger i år.

Verdens største øko-messe

Øredproducenten Musholm, der blandt andet driver det økologiske Karrebæk Havbrug,har for første gang en stand på Biofach, hvor firmaet ikke mindst håber at finde en eller flere tyske producenter, som vil aftage de økologiske ørreder.

Sidste år producerede Musholm 185 tons økologiske ørreder. Hovedparten af dem ligger endnu på frost, klar til at blive sendt videre til en aftager, som vil forarbejde, pakke og sælge dem til detailhandelen.

Biofach er verdens største fagmesse for økologiske producenter, indkøbere til butikskæder og andre professionelle. Dansk Akvakultur og de tre akvakultur-virksomheder får stande på et fælles område for netværket Bio Aus Dänemark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078