Fødevarestyrelsen er på vej ud til …
Se her, hvilke brancher der får kontrolbesøg i de kommende måneder
I øko-kampagnen, der kører i februar, marts og april, vil kontrollanterne generelt se nærmere på de økologiproducerende virksomheders eventuelle anvendelse af ikke-økologiske ingredienser, tilsætningsstoffer og hjælpestoffer. Også dokumentation for fravær af genetisk modificerede organismer, gmo, er der fokus på.
Cirka 200 virksomheder, der forarbejder økologiske fødevarer, herunder engros- og detailvirksomheder, vil blive udtaget til en dybdegående kontrol. Der vil først og fremmest være tale om fysisk kontrol og dokumentkontrol, men analytisk kontrol af et mindre antal prøver vil også indgå i kampagnen.
Kød og bagværk
I marts begynder en ny kontrol-kampagne, som handler om hygiejnisk kvalitet i hakket kød. Den er målrettet
detail- og engrosvirksomheder og fortsætter i april, maj og juni med udtagelse af en lang række prøver rundt omkring i landet.
Også i marts begynder en tre-måneders kampagne om salmonella på slagterier. Der foretages 44 kontroller på slagterier, som slagter mere end 100.000 svin årligt.
I samme periode gennemfører Fødevarestyrelsen en kampagne vedrørende stoffet kumarin i bagværk. I 300 kontroller vil der være fokus på kontrol og egenkontrol i bagerier og bagerbutikker.