23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Fødevarestyrelsen er på vej ud til …

Se her, hvilke brancher der får kontrolbesøg i de kommende måneder

Fødevarestyrelsens kontrollanter har netop indledt en kampagne med besøg hos virksomheder, der producerer økologiske fødevarer. Senere følger kampagner vedrørende blandt andet hakket kød hos slagtere og salmonella på slagterier.

I øko-kampagnen, der kører i februar, marts og april, vil kontrollanterne generelt se nærmere på de økologiproducerende virksomheders eventuelle anvendelse af ikke-økologiske ingredienser, tilsætningsstoffer og hjælpestoffer. Også dokumentation for fravær af genetisk modificerede organismer, gmo, er der fokus på.

Cirka 200 virksomheder, der forarbejder økologiske fødevarer, herunder engros- og detailvirksomheder, vil blive udtaget til en dybdegående kontrol. Der vil først og fremmest være tale om fysisk kontrol og dokumentkontrol, men analytisk kontrol af et mindre antal prøver vil også indgå i kampagnen.

Kød og bagværk

I marts begynder en ny kontrol-kampagne, som handler om hygiejnisk kvalitet i hakket kød. Den er målrettet

detail- og engrosvirksomheder og fortsætter i april, maj og juni med udtagelse af en lang række prøver rundt omkring i landet.

Også i marts begynder en tre-måneders kampagne om salmonella på slagterier. Der foretages 44 kontroller på slagterier, som slagter mere end 100.000 svin årligt.

I samme periode gennemfører Fødevarestyrelsen en kampagne vedrørende stoffet kumarin i bagværk. I 300 kontroller vil der være fokus på kontrol og egenkontrol i bagerier og bagerbutikker.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|instance-web03