23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Kanelkontrollen er på vej ...

Bagere får snart besøg af Fødevarestyrelsen

Bagermestre landet over får i den kommende tid besøg af noget så bemærkelsesværdigt som en kanelkontrollant fra Fødevarestyrelsen, skriver dr.dk.

Besøgene skal sikre, at bagerne har styr på deres forbrug af det potentielt farlige aromastof kumarin, der findes i kanel.

- Vi skal blandt andet have styr på, om bagerne ved, hvor deres kanel kommer fra. Og om deres kanelleverandører kan dokumentere, at der kun er det indhold af kumarin i kanelen, som der må være, siger sektionsleder Martin Birch Hansen fra Fødevarestyrelsen til DR.

Baggrunden for kontrolbesøgene er en heftig debat fra vinteren 2013, hvor en EU-forordning bragte kanelsneglen og de beslægtede kanelstænger og kanelgifler i livsfare.Forordningen regulerer, hvor meget kumarin der må være i de europæiske forbrugeres fødevarer. Store mængder af stoffet kan give skader på leveren.

Fødevarestyrelsen og bagerbranchen blev sidste år enige om, at kanelsneglen kan betegnes som "traditionelt bagværk", som må indeholde 50 milligram kumarin pr. kilo dej - i stedet for "fint bagværk", som kun må indeholde 15 milligram.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.114|instance-web01