23948sdkhjf

Svinebønder tøver med øko-skift

Rådgiver: Mange betragter det som en risikabel investering
Selv om økologiske svineproducenter lige nu får en historisk god pris for deres kød, så tøver de konventionelle svinebønder med at lægge produktionen om.

Det skriver DR Nordjylland.

Det er nemlig meget omfattende at gøre en svineproduktion økologisk, og der er ingen garanti for, at de høje priser fortsætter, påpeger svinerådgiver hos Landbo Nord Preben Høj.

- Jeg tror, de fleste betragter økologien som en lidt risikabel investering. Der er behov for en meget høj notering for, at den økologiske produktion hænger sammen, siger han.

Årelangt projekt

Økologisk svineproduktion stiller blandt andet krav om store udendørsarealer, og det tager typisk et par år at lægge produktionen om.

Alligevel håber slagteriet Friland stadig, at flere landmænd vil kaste sig ud i økologien.

- Vi tror klart på, at den vækst, der har været i økologien, vil fortsætte, så vi vil fortsat se stigende efterspørgsel, siger direktør Henrik Biilmann til DR Nordjylland.

Lige nu er efterspørgslen på økologisk gris større end udbuddet, og hvis ikke det ændrer sig, frygter slagteridirektøren, at kunder vil opgive økologien.

- Der er heldigvis et stykke vej dertil endnu. Men det ville jo være meget trist for økologien, hvis det var der, vi endte, siger Henrik Biilmann.

De økologiske svineproducenter får lige nu 16 kroner i tillæg for hvert kilo økologisk gris, de leverer til slagteriet Friland.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086