23948sdkhjf

- Lad de store butikker sejle deres egen sø

Nordjyske fødevarefolk delte ideer i workshop
- Drop giganterne. Lad dem sejle deres egen sø. Vi kan ikke være med alligevel, lød en af opfordringerne til forsamlingen, da Nordjysk FødevareErhverv mandag holdt workshop med deltagelse af cirka 30 lokale fødevareproducenter og -rådgivere.

Opfordringen kom fra Karsten Zirfelt, indehaver af Zirfelt Leverpostej, og han henviste til egne erfaringer med, at de store spillere på dagligvaremarkedet ikke er værd at beskæfttige sig med.

- Vi små leverandører bliver skudt i sænk, når Toms Chokolade og V6 tyggegummi og de andre store leverandører er i stand til at købe den bedste hyldeplads, nævnte han og fik anerkendende opbakning fra kollegaerne i workshoppen.

Laaaaaaaange kontrakter

I løbet af dagen blev en lang række emner taget under behandling i bestræbelserne på at udvikle ideer, der kan være med til at give nordjyske fødevarevirksomheder en gylden fremtid.

Og der var også ideer, som trods alt inkluderede de store detailkæder. Blandt andet blev det foreslået, at Nordjysk FødevareErhverv måske kan påvirke kæderne til at få større forståelse for de mindre producenters vilkår. Eksempelvis for, at en lille producent kan have svært ved at honorere kædernes kontraktønsker.

- Nichevarer og lokale produkter er oppe i tiden, og kæderne vil gerne have de varer. Så kan det ikke nytte noget, at de ikke vil betale for dem. Og så byder de os nogle kontrakter ... jamen, vi skal bruge halvandet år på at læse dem, konstaterede Sidsel Smith Andersen fra Ingstrup Mejeri.

Nordjysk FødevareErhverv har siden etableringen i september 2013 gennemført 83 individuelle rådgivningsforløb med virksomheder med vækstpotentiale.

Den regionale indsats er netop nu ved at gøre klar til en Version 2.0 af programmet, som er finansieret under Vækstforum Nordjylland. Og det bliver altså en version, som nu har fået ny inspiration fra nogle af dem, det hele handler om.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079