- Lad de store butikker sejle deres egen sø

Nordjyske fødevarefolk delte ideer i workshop

- Drop giganterne. Lad dem sejle deres egen sø. Vi kan ikke være med alligevel, lød en af opfordringerne til forsamlingen, da Nordjysk FødevareErhverv mandag holdt workshop med deltagelse af cirka 30 lokale fødevareproducenter og -rådgivere.

Opfordringen kom fra Karsten Zirfelt, indehaver af Zirfelt Leverpostej, og han henviste til egne erfaringer med, at de store spillere på dagligvaremarkedet ikke er værd at beskæfttige sig med.

- Vi små leverandører bliver skudt i sænk, når Toms Chokolade og V6 tyggegummi og de andre store leverandører er i stand til at købe den bedste hyldeplads, nævnte han og fik anerkendende opbakning fra kollegaerne i workshoppen.

Laaaaaaaange kontrakter

I løbet af dagen blev en lang række emner taget under behandling i bestræbelserne på at udvikle ideer, der kan være med til at give nordjyske fødevarevirksomheder en gylden fremtid.

Og der var også ideer, som trods alt inkluderede de store detailkæder. Blandt andet blev det foreslået, at Nordjysk FødevareErhverv måske kan påvirke kæderne til at få større forståelse for de mindre producenters vilkår. Eksempelvis for, at en lille producent kan have svært ved at honorere kædernes kontraktønsker.

- Nichevarer og lokale produkter er oppe i tiden, og kæderne vil gerne have de varer. Så kan det ikke nytte noget, at de ikke vil betale for dem. Og så byder de os nogle kontrakter ... jamen, vi skal bruge halvandet år på at læse dem, konstaterede Sidsel Smith Andersen fra Ingstrup Mejeri.

Nordjysk FødevareErhverv har siden etableringen i september 2013 gennemført 83 individuelle rådgivningsforløb med virksomheder med vækstpotentiale.

Den regionale indsats er netop nu ved at gøre klar til en Version 2.0 af programmet, som er finansieret under Vækstforum Nordjylland. Og det bliver altså en version, som nu har fået ny inspiration fra nogle af dem, det hele handler om.




Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Kok skal forbedre oplevelsen på SMK

Kød-direktør er vred efter fupnummer

Himmerlandskød blev misbrugt i nytårsmenuer

Danske fiskere hentede fisk for 3,4 milliarder

Sådan har Daloon optimeret sin produktion

Mindre spild af råvarer, vand og strøm er en del af succesen

Nu ruller det - Daloon inde i massiv vækst

Direktør forventer det bedste resultat i årevis

Nu kan Bilka-tun spores tilbage til kaptajnen

Dansk Supermarked klar med online sporings-system

Nyhedsbrev

Minimejeri leverer mælk lynhurtigt

Pladespecialist satser på fødevareindustri

Bornholm klar med datoer for ny madfestival

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye energibarer storhittede på messe - på nær én

Mols Organic-direktør vælter sig i nye kunder

Pas på, svindlere: Nyt netværk har kig på jer

Eurofins opretter en netværksgruppe mod fødevaresvindel

Enorm efterspørgsel på danske krabber

Om få år rykker 3D-printeren ind i Michelin-køkkenerne

3D-printere i ethvert restaurantkøkken om få år er slet ikke urealistisk, lyder det fra iværksætter

Boserup og Seier slutter burger-eventyret

Nyt redskab letter mejeriers arbejde

Stor sag om sliksvindel udsat for fjerde gang

Fadøllet flyder i stride strømme

Danskerne har for alvor fået appetit på det

Aarhus-drenge sælger blå vin

Det er sjovt og smager godt, mener de

Lokale fødevareproducenter går sammen

Kvalitetsmad stiller krav til professionelt køkkenudstyr

Formanden for Brancheforeningen for Køkkenudstyr løfter sløret for, hvor markedet befinder sig

1

Klumme: BioFach: Her er de nye trends og økotendenser

Aarhus vil have flere food trucks

Hver fjerde restaurant opgiver af få ny kok i køkkenet

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

1

Arla klar med nye mælkesmage

Michelinstjernerne ramte forbi Fyn: Anmelder overrasket

Se listen: Danmark har nu 26 Michelin-restauranter

Plantefarsen sejrer i supermarkederne

Vestjyder vil tænke nyt om fødevarer

Smarties' bagmænd solgte vand for over 50 milliarder

Rod i Food Supply Magazine

Dansk Supermarked kritiseres for dårligt arbejdsmiljø

Sådan laver man Nordens bedste sild

Catering-firmaer klar med nye kalve

Mayo med skimmel tilbagekaldes

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mouvex pakningsløse pumper nu hos Verder A/S

Platform for Celox Line sorterer.

Positiv udvikling i den spanske fødevarebranche

Brug en ion luftpistol til effektiv nedbrydning af statisk elektricitet

IMA dairy food ERCA

ALPMA forhandles af Salicath ApS

Vehco ECO-drive konkurrence reducerer CO2 udledning med 1850 tons

Smed søges!

Inspiration til påskebordet

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Februar nyhedsmail fra KE Fibertec

Skift af stålwire på lastbilkran for kunde

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny sædeventil fra INOXPA.

Lær de grundlæggende funktioner i Nastran In-CAD på kursus d. 13/3

Kreditpolitikkens 10 hovedpunkter

FSMA / PCQI training

Qumec præsenterer nye transportbånd.

Carl Stahl A/S er igen kreditvurderet til AAA-rating

Vidste du, at vi kan være en del af din næste flyrejse?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

MK12 til mærkning af blandt andet rustfrit stål giver hurtigere resultater!

Hvordan får jeg drømmejobbet?

Opgradering til industrikøkkenvaske

ROB-EX Brugerdag – dagen indfrier mine forventninger hver gang

Send til en kollega

0.259