23948sdkhjf

- Damp kan spare branchen for enorme mængder vand

Salicath: Millioninvestering bør gå hånd i hånd med velkendt metode
Vil man spare store mængder vand i fødevarebranchen, behøver det slet ikke at være så besværligt.

Det konstaterer Michael Koll fra handelsselskabet Salicath, efter at Innovationsfonden har besluttet at investere 50 millioner kroner i at udvikle ny teknologi, der kan spare på industriens brug af rent drikkevand.

- Det kan et godt stykke hen ad vejen også klares med en god, gammel teknik: Ved at bruge damp til rengøring, siger han og nævner, at Salicath netop har fået forhandlingen af en italiensk rengøringsmaskine, Menikini, som rengør med tørdamp og bruger mindre end 10 liter vand pr. time.

- Reducerer vandforbruget med op til 95 procent


- Maskinen rengør og desinficerer med 180 grader varm damp og et tryk på 10 bar, og den kan i høj grad være med til at reducere vandforbruget samt brug af kemikalier. I forhold til en højtryksspuler reducerer den vandforbruget med 90-95 procent, siger Michael Koll til Food Supply.

Maskinen er især velegnet til rengøring af værktøj, transportbånd og maskiner - alt med krinkelkroge, som det kan være rart at komme helt tæt på.

- Til gulve, vægge og den slags vil det nok stadig være bedre at bruge en højtryksspuler på afstand. Men hvis for eksempel hotelkøkkener, slagterier, bryggerier og mejerier i stor stil begyndte at bruge tørdamp til deres udstyr, ville der kunne spares enorme mængder vand, fastslår Michael Koll.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078