Fødevareeksport faldt med fire milliarder
Nedgang fra 156 til 152 milliarder i 2014
Det er først og fremmest Ruslands importforbud for fødevarer fra EU og den geopolitiske uro i Mellemøsten, der er skyld i tilbagegangen, skriver business.dk.
På trods af at det er påvirkninger udefra, der har stækket fødevareeksporten, er der masser af muligheder for at få eksporten tilbage på sporet. Og det er vigtig, blandt andet, fordi der er lange udsigter til, at Rusland igen åbner dørene for europæiske fødevarer, mener Karen Hækkerup, administrerende direktør i landbrug & Fødevarer.
- Selv om der er kommet privat oplagring af svinekød i EU, og selv om krisen i Rusland skulle ophøre i løbet af året, kan vi ikke tillade os at blive siddende på hænderne, mens virksomhederne må afskedige medarbejdere. Der er akut brug for at få fjernet de barrierer, der er opsat for vores landmænd og virksomheder, så de kan konkurrere på lige vilkår med deres europæiske konkurrenter, siger Karen Hækkerup.