23948sdkhjf

Fiskemel for 1,6 milliarder kroner om året

Godt år for en af verdens største fiskemelsfabrikker, FF Skagen.
Det går godt for FF Skagen A/S, EU’s største producent af fiskemel. Fabrikken omsatte sidste år for 1,6 mia. kr. og fik et overskud efter skat på 47 mio. kr.

Faldende salgspriser betød, at omsætningen blev ca. 100 mio. kr. lavere end året før - trods opkøbet af Hanstholm Fiskemelsfabrik, der med virkning fra august blev et datterselskab under FF Skagen.

- Tre fjerdedele af fiskemelet bliver produceret i første halvår, så derfor vejer købet af fabrikken i Hanstholm ikke så tungt i regnskabet. Men fra og med i år forventer vi, at Hanstholm vil bidrage til en markant vækst i omsætningen, siger Jens A. Borup, bestyrelsesformand for FF Skagen.

Virksomhedens eksport af fiskemel og -olie går i dag til flere end 60 lande. Begge produkter indgår som foder til opdrætsfisk, svin, fjerkræ, mink og kæledyr.

Læs også: Ny organisation skal kvalitetssikre FF Skagen

FF Skagen indgik sidste år en aftale med den norske koncern Marine Harvest, som producerer 25 procent af verdens opdrætslaks, om fuldrensning af den fiskeolie, der anvendes som foder.

Læs også: FF Skagen i samarbejde med lakseproducent

- Det er en aftale, vi forventer os meget af. Rensningsmetoden er ifølge en norsk undersøgelse så effektiv, at den opdrættede laks er renere end vildtlevende laks, siger Jens A. Borup.

FF Skagen har 100 medarbejdere i Skagen og 35 i Hanstholm. Virksomheden er ejet af FF Skagen Fond med en andel på 55 procent og 60 andre aktionærer inden for fiskeribranchen.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11