Magasin dropper skjulte buræg
Følger efter Toms og Lagkagehuset
I 2013 droppede chokoladeproducentenToms buræg. Siden da har Anima arbejdet på at få flere virksomheder til at følge samme spor. Nu har Lagkagehuset droppet æg fra burhøns, og Magasin går samme vej.
Hos Magasin betyder det blandt andet, at man for fremtiden vil kunne købe flødeboller uden buræg i stormagasinets chokoladeafdeling. I stedet er Magasin gået over til at bruge økologiske æggehvider. Det betyder, at hønsene kommer udenfor og får mulighed for at skrabe i jorden og støvbade. Hos Lagkagehuset bliver alt bagværk frit for buræg.
- Stigende bevidsthed
- Vi oplever en stigende bevidsthed om de forfærdelige forhold, burhøns lever under, hvor dyrene er stuvet sammen på alt for lidt plads. Flere og flere virksomheder erkender deres ansvar, og vi arbejder for, at den positive udvikling fortsætter, siger kampagnechef i Anima Lina Lind Christensen.
- Buræg er ofte skjult i forarbejdede fødevarer, hvor ingen tænker over, at æg er brugt. Det gælder også virksomheder, der nogle gange ikke selv er opmærksomme på, at de bruger buræg. Her træder Anima til med råd og vejledning og mange omlægger efterfølgende deres produktion, så de kan undgå buræg, tilføjer hun.
Andre virksomheder, der har sagt nej til buræg, er Sv. Michelsen, Løgismose, Meyers Svansø, Irma, Hellmann’s, Summerbird og Arla.
Ifølge Anima er der i Danmark cirka 1,8 million burhøns, som hver typisk har plads svarende til lidt over et A4-ark at leve hele sit liv på.