23948sdkhjf

Danish Crown fyrer 110 på Fyn

Flytningen til engelske Bugle gør, at en tredjedel af de ansatte i Faaborg bliver sagt op med fratrædelse inden sommerferien.
110 slagteriarbejdere fra Danish Crown i Faaborg står uden arbejde op til sommerferien. Det meddeler slagterigiganten selv på sin hjemmeside tirsdag aften.

Avis: Aftenholdet gik hjem

Arbejdsdagen blev kort for de 90 medarbejdere, der tirsdag mødte ind på aftenholdet hos Danish Crown i Faaborg. Ifølge fyens.dk reagerede de ansatte nemlig på nyheden om, at slagterigiganten nedlægger 110 stillinger op til sommerferien ved at tage hjem.

- Vi gik hjem er for at vise vores utilfredshed med, at man nu igen løber fra aftaler, om at give mindst tre måneders varsel, og at man hele tiden har fastholdt os i troen på at vi havde arbejde frem til første kvartal af 2016, siger Casten Sahl Rasmussen, der har været ansat i næsten 15 år, til avisen.

De ansatte på aftenholdet er dog enige om, at de møder ind og arbejder som vanligt igen fra onsdag.
- Flytningen af produktionen fra Faaborg til Bugle kommer til at ske løbende hen over det næste års tid. I første omgang gælder det den del af produktionen, som aftenholdet i Faaborg hidtil har stået for, forklarer Danish Crowns produktionsdirektør Søren F. Eriksen.

Efter planen vil næste fase af overflytningen ske på den anden side af sommerferien, mens fabrikken i Faaborg forventes at lukke ned i første halvår af 2016.

- Vi ved af erfaring, at der kan opstå forsinkelser, når vi skal starte en ny produktion op. Derfor kan vi ikke give medarbejderne i Faaborg en fuldstændig plan med datoer for, hvilke dele af produktionen der flyttes hvornår. Men vi vil holde medarbejderne informeret, så godt vi kan, så de vil typisk få et varsel på mindst otte uger, siger Søren F. Eriksen.

Tilbydes job som ferieafløsere
Der bliver oprettet en jobbank for de afskedigede medarbejdere, og de vil samtidig være omfattet af Danish Crowns socialplan, hvor der udløses 7.500 kroner i gennemsnit pr. medarbejder til efteruddannelse og omskoling.

De medarbejdere, der opsiges inden sommerferien, vil eksempelvis stå først i køen til jobs som ferieafløsere på Danish Crowns slagterier i Horsens, Blans og Herning, hvor der til sammen er behov for cirka 150 ekstra medarbejdere hen over sommeren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094