23948sdkhjf

Klonede dyrs afkom er formentlig allerede i maden

Danske butikker og restauranter kan sælge klonkød uden at vide det
Kød fra afkom af klonede dyr er med stor sandsynlighed slet ikke en fjern fremtidsvision, men derimod en mulig realitet i danske butikker og restauranter. Det skriver fagbladet Ingeniøren.

Selv om landbruget hverken i Danmark eller i EU bruger kloningsteknikker til at avle de mest “effektive” dyr, så bliver kloning stadig mere udbredt i flere lande, herunder USA, Canada, Argentina og Brasilien. I dag importerer EU for eksempel 2,5 procent af al tyresæd til avlsproduktion, og for nogle medlemslande er det helt op til 20 procent.

Stor sandsynlighed

En stor del kommer fra Nordamerika, hvor kloningsteknikker er mere udbredte, og dermed er dna fra klonede dyr med stor sandsynlighed allerede spredt på det europæiske marked.

- Jeg kan med sikkerhed sige, at kød fra første generation af et klonet dyr ikke findes i danske butikker. Men afkom fra klonede dyr er der formentlig allerede, sagde Hanne Boskov Hansen, specialkonsulent i Fødevarestyrelsen, ifølge Ingeniøren for nylig under en debatdag med overskriften "Bør fødevarer fra klonede dyr forbydes?".

Tilsyneladende skal forbrugerne dog ikke være nervøse for, at fødevaresikkerheden er truet. Både europæiske og amerikanske undersøgelser viser, at kød og mælk fra afkom af klonede dyr er ufarligt, fordi det er identisk med eksisterende kød og mælk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08