Ny guide til kontrol i udlandet
Fokus på at håndtere fødevareinspektion på internationale markeder
Der kan være gode penge at tjene, hvis man får gang i salg af kød, planter eller dyrefoder til udlandet. Men inden grænsebommene til de attraktive markeder kan gå op, må man acceptere, at man kan blive kikket over skuldrene af udenlandske inspektører, hvis man som dansk virksomhed vil eksportere til lande uden for EU.
Derfor har Fødevarestyrelsen i samarbejde med brancheorganisationer og med bidrag fra NaturErhvervstyrelsen lavet en ny guide, der skal hjælpe danske virksomheder med at finde nåde for de kritiske inspektørers blikke. Tredjelandsinspektørerne har alle særlige områder de interesserer sig for, og de hygiejniske forhold, sporbarhed samt dyresundhed er ofte i fokus.
Undgå de klassiske faldgruber
Inspektionsguiden kan hjælpe virksomhederne med at undgå de klassiske faldgruber og forsøger at forberede dem på, hvad de kan blive spurgt om, og hvordan de mest overbevisende viser deres virksomhed og kvalitetsstyringssystemer frem.
Guiden fra Fødevarestyrelsen indeholder derfor også en dagsorden for en typisk inspektion . Der er også et afsnit om den assistance, man kan hente på de danske ambassader i udlandet.