23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Mjødmand vil bruge år på bundfald

Ærgrelser gav Michael Brogaard en idé.

Michael Brogaard, der er medejer af Dansk Mjød i Billund, har i de seneste 10 år beskæftiget sig med at destillere mjød, men han har længe ærgret sig over, at han var nødt til at smide en stor del af det ud, fordi det indeholdt bundfald. Det gav ham en idé, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Bundfaldet er ifølge Michael Brogaard den del, der indeholder allermest smag, og han begyndte derfor at undersøge, om det kan lade sig gøre at destillere det og lave det om til spiritus. Han investerede i en destillerimaskine og gik i gang med et projekt, som han forventer vil vare mindst halvandet år.

- På nuværende tidspunkt er der ikke nogen i verden, som sælger destilleret mjød. Derfor var det også indlysende at gribe fat i det, når vi nu er et mjødbryggeri, siger han til avisen.

Endnu er Michael Brogaard slet ikke nået langt nok i processen til at kunne sige noget om, hvilken form den kommende spiritus skal ende med at have. Måske skal den være på flaske, eller måske bliver alkoholprocenten så høj, at det nærmere bliver en lille, skarp sag.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.109|