23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Hver femte misforstår datomærkning

Mange forbrugere er i tvivl, om de skal smide en fødevare ud efter datoens udløb

Hver femte forbruger er ikke klar over, at det kan være sundhedsfarligt at spise en fødevare, hvis den er over ”sidste anvendelsesdato”.

Det skriver Dansk Handelsblad på baggrund af en spørgeundersøgelse foretaget for avisen af Kundepanelet på forbrugersitet Tilbudsugen.

1329 forbrugere er spurgt, om de kender de forskellige holdbarhedsmærkninger.

Omkring en femtedel af forbrugerne er i tvivl, hvornår en overskridelse af datoen betyder, at varen bør smides ud.

Forbrugernes tvivl gælder alle tre formuleringer, som i dag er i spil på holdbarhedsmærkningen på færdigpakkede fødevarer.

Det rigtige svar er, at ”sidste anvendelsesdato” bør tages meget bogstaveligt, da mærkningen betyder, at det kan være sundhedsfarligt at spise fødevarerne efter datoudløbet, mens fødevarer med én af de to andre bløde formuleringer ”mindst holdbar til” og ”bedst før” ikke bliver sundhedsskadelig umiddelbart efter dato og derfor ikke behøver at blive smidt ud.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|instance-web03