23948sdkhjf

Kødgrossist står bag svindel med vin

Fødevarestyrelsens rejsehold slog til mandag morgen den 20. april.
Efter mange måneders intens efterforskning af, hvem der har sendt falske flasker Brunello-vin i omløb på det danske marked, pegede alle spor i efterforskningen på en slagter og medejer af Bøje Kød Engros Aps. Det oplyser DR's forbrugermagasin Kontant.

I kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen oplyses det at:

- Købet er foregået på virksomhedens adresse og salg er foregået via virksomhedens telefon og via virksomhedens netværk og distributionskanaler.

Svindel afsløret efter omfattende efterforskning
De forfalskede, dyre vine er blevet handlet via danske arbejdspladser, fitnesscentre, idrætsforeninger, Den Blå Avis og Lauritz.com.

Rejseholdet har oprullet sagen ved at spørge den ene køber efter den anden, hvem der har solgt ham vinen. På den måde nåede man til sidst frem til personer, der havde solgt store mængder.

Da myndighederne slog til, indrømmede slagteren at have solgt mange hundrede flasker vin, som var blevet leveret til hans virksomhed.

Fødevarestyrelsen fandt ingen flasker, hverken på arbejdspladsen eller i privaten. Slagteren kunne ikke give nogle detaljerede oplysninger om, hvem han selv havde købt de store mængder falsk vin af.

Slagter har ingen kommentar
Samtidig fastholder slagteren overfor Fødevarestyrelsens rejsehold, at handelen ikke havde noget med Bøje Kød Engros at gøre, men foregik rent privat.

Slagteren har ingen kommentarer til DR's forbrugermagasin Kontant, som var med, da rejseholdet konfronterede ham og beslaglagde computer og dokumenter på hans kontor.

Sagen er nu anmeldt til politiet.

- Han indrømmede, at han solgte noget af den her falske Brunello. Det er ude hos ham, at trådene samles. Der er tale om hundredvis af flasker. Så nu er den overgivet til politiet, siger Claus Sørensen fra Fødevarestyrelsens rejsehold til Kontant.

Kilde: /Ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078