Gammelt mejeri har fået ny indmad
Branderup Mejeri har kun skummesal og ostetanke tilbage fra gamle dage
Moderniseringen, som Arla har investeret omkring 80 millioner kroner i, skal hæve produktionsmængden fra 18.000 til 25.000 ton om året. Produktionen af en stribe specialoste er flyttet til andre mejerier, og nu handler det altså om mozzarella.
Mejerichef Henrik Jessen roser sine medarbejdere, som er gang med at omstille sig til nye arbejdsprocesser.
Døgnet rundt, alle ugens dage
- Folk er meget loyale og dygtige, og hele vejen igennem har der været en utroligt positiv stemning omkring projektet. Man skal tænke på, at hvor man på mejeriet tidligere havde nogle stolte traditioner for produktion af en lang række forskellige gule oste, så bliver det hele nu betydeligt mere automatiseret og ensartet. Produktionen kommer til at køre døgnet rundt, alle ugens dage. Men det har ikke afskrækket nogen, siger han til mejeri.lf.dk..
Mejeriet standsede den tidligere produktion i oktober sidste år, og mens produktionen har stået stille, har mange af de ansatte været på kurser og efteruddannelse. Hovedparten af dem har været på praktikophold på Rødkærsbro Mejeri, som er Arlas store mozzarellaanlæg med en produktion på 78.000 ton om året.